Υλικά:
6 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
500 γρ. χλιαρό φρέσκο γάλα
2-3 γαρίφαλα
1 μικρό κρεμμύδι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε. Τις ψήνουμε ολόκληρες στο φούρνο στους 250°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να ξεροψηθεί η φλούδα τους.
Αφήνουμε τις ψημένες μελιτζάνες να κρυώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια τις χαράζουμε και αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι, την οποία πολτοποιούμε με πιρούνι ή στο μπλέντερ.
Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και καρφώνουμε τα γαρίφαλα σε ένα από τα δύο κομμάτια. Το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα και το ζεσταίνουμε απαλά για να αρωματιστεί.
Το υπόλοιπο κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέσα σε κατσαρολάκι με το βούτυρο, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά ώστε να ψηθεί ελαφρώς.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αρωματισμένο γάλα, ανακατεύοντας με σύρμα για να μην σβολιάσει. Τοποθετούμε ξανά στη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την κρέμα να δέσει για 5-6 λεπτά.
Μόλις η κρέμα πήξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον πολτοποιημένο πολτό της μελιτζάνας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Οδήγηση τέλος για ηλικιωμένους: Ποιοι χάνουν το δίπλωμα στα 65 και ποιοι στα 67
Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: - Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ