Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο (χωρισμένο)
¼ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
350 γρ. baby σπανάκι
2 κ.γ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλ. τυρί ρικότα με χαμηλά λιπαρά
6 κ.σ. φέτα θρυμματισμένη
4 φέτες τυρί προβολόνε
8 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο (χωρισμένο)
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι για 1 λεπτό.
Προσθέστε το σπανάκι σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει (3–5 λεπτά).
Ρίξτε άνηθο, μαϊντανό, σκόρδο και πιπέρι και αφήστε τα για 1 λεπτό. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και ανακατέψτε με τη ρικότα και τη φέτα.
Τοποθετήστε από μία φέτα προβολόνε σε 4 φέτες ψωμιού. Μοιράστε το μείγμα του σπανακιού από πάνω και καλύψτε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Σκουπίστε το τηγάνι και λιώστε 1,5 κ.γ. λάδι με 1 κ.σ. βούτυρο. Ψήστε τα σάντουιτς για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να λιώσει το τυρί.
Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σάντουιτς και σερβίρετε ζεστά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ