Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πράσα, κομμένα σε φέτες 1 εκ.
2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
150 γρ. ρύζι για παέγια
1 κ.γ. καυτερή καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. κρόκος
2 φύλλα δάφνης
75 ml λευκό κρασί
600 ml ζεστό ζωμό λαχανικών (από κύβο)
160 γρ. αγκινάρες ψητές (στραγγισμένες)
175 γρ. κόκκινες πιπεριές ψητές (κομμένες σε λωρίδες)
50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι (κατά προτίμηση Καλαμών)
ψιλοκομμένος μαϊντανός
φέτες λεμονιού
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 8–10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Προσθέστε πράσα και σκόρδο, μαγειρεύοντας για ακόμη 2 λεπτά.
Ρίξτε το ρύζι, ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε την πάπρικα, τον κρόκο και τη δάφνη.
Σβήστε με το κρασί και αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση.
Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών και αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αν χρειαστεί, συμπληρώστε λίγο νερό.
Βάλτε τις αγκινάρες, τις πιπεριές και τις ελιές. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε χωρίς ανακάτεμα για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αν το ρύζι δεν είναι αρκετά μαλακό, σκεπάστε για επιπλέον 5 λεπτά.
Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε με λεμόνι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ