loren
Από τα παραδοσιακά ταβερνάκια της Γαλλίας έως τα μοντέρνα brunch spots, η κις λορέν αποτελεί πλέον μια γευστική σταθερά με άπειρους τρόπους παρασκευής.

Υλικά:
3 πράσα, κομμένα σε λωρίδες

2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4 φέτες μπέικον γαλοπούλας, κομμένες σε μικρά κομμάτια

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς

1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο

3 φύλλα κρούστας

2 μεγάλα αυγά

250 ml γάλα με 1,5% λιπαρά

70 γρ. τριμμένο τσένταρ με χαμηλά λιπαρά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρονται τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια με μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προστίθεται το μπέικον γαλοπούλας, ο κουρκουμάς, το μοσχοκάρυδο και η μισή ποσότητα από το θυμάρι. Το μείγμα ανακατεύεται σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

Ο φούρνος προθερμαίνεται στους 180°C. Ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 25 εκ. αλείφεται με λίγο ελαιόλαδο. Τα φύλλα κρούστας τοποθετούνται στο ταψί ώστε να σχηματίσουν βάση με προεξοχές στα τοιχώματα. Ανάμεσά τους πασπαλίζεται λίγο φρέσκο ή ξερό θυμάρι και περιχύνεται το υπόλοιπο λάδι.

Η γέμιση από το τηγάνι απλώνεται ομοιόμορφα πάνω στη βάση. Σε μπολ, χτυπιούνται καλά τα αυγά και προστίθεται το γάλα, το τριμμένο τσένταρ, αλάτι και πιπέρι. Το μείγμα αδειάζεται πάνω από τη γέμιση.

Πασπαλίζεται επιπλέον θυμάρι στην επιφάνεια και η τάρτα ψήνεται για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η γέμιση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

manitaria
Γεμιστά μανιτάρια με σπανάκι: Μια νόστιμη και χαμηλών υδατανθράκων πρόταση
Αν αναζητάτε ένα χορταστικό αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ πιάτο που να συνδυάζει γεύση και θρεπτική αξία, τα γεμιστά μανιτάρια με σπανάκι και φέτα είναι η...
Γεμιστά μανιτάρια με σπανάκι: Μια νόστιμη και χαμηλών υδατανθράκων πρόταση
mathites othones
Το παιδί με δυσλεξία μέσα στην τάξη
Αν και τα βασικά της χαρακτηριστικά σχετίζονται με την ανάγνωση και τη γραφή, η επίδρασή της είναι πολύ πιο εκτεταμένη, επηρεάζοντας πολλαπλές πτυχές...
Το παιδί με δυσλεξία μέσα στην τάξη