Υλικά:
3 πράσα, κομμένα σε λωρίδες
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 φέτες μπέικον γαλοπούλας, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο
3 φύλλα κρούστας
2 μεγάλα αυγά
250 ml γάλα με 1,5% λιπαρά
70 γρ. τριμμένο τσένταρ με χαμηλά λιπαρά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρονται τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια με μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προστίθεται το μπέικον γαλοπούλας, ο κουρκουμάς, το μοσχοκάρυδο και η μισή ποσότητα από το θυμάρι. Το μείγμα ανακατεύεται σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
Ο φούρνος προθερμαίνεται στους 180°C. Ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 25 εκ. αλείφεται με λίγο ελαιόλαδο. Τα φύλλα κρούστας τοποθετούνται στο ταψί ώστε να σχηματίσουν βάση με προεξοχές στα τοιχώματα. Ανάμεσά τους πασπαλίζεται λίγο φρέσκο ή ξερό θυμάρι και περιχύνεται το υπόλοιπο λάδι.
Η γέμιση από το τηγάνι απλώνεται ομοιόμορφα πάνω στη βάση. Σε μπολ, χτυπιούνται καλά τα αυγά και προστίθεται το γάλα, το τριμμένο τσένταρ, αλάτι και πιπέρι. Το μείγμα αδειάζεται πάνω από τη γέμιση.
Πασπαλίζεται επιπλέον θυμάρι στην επιφάνεια και η τάρτα ψήνεται για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ