Σχολικά βιβλία
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Αναλαμβάνουν ξανά καθήκοντα οι εκπαιδευτικοί από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου

Τα σχολικά βιβλία για τη χρονιά 2025-2026 έχουν ήδη παραδοθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας και θα μοιραστούν στους μαθητές αμέσως μετά τον αγιασμό, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει. Μαθητές όλων των βαθμίδων επιστρέφουν στις αίθουσες έπειτα από τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν ξανά καθήκοντα από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, προετοιμάζοντας τις σχολικές μονάδες.

Ο αγιασμός και το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το καθιερωμένο πρόγραμμα:

  • Ο αγιασμός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 08:00 – 09:00.

  • Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα ακολουθήσει μέχρι τις 10:00.

Οι γονείς και οι μαθητές θα ενημερωθούν για το ακριβές ωράριο μέσω email που θα αποσταλεί από τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα, ώστε όλοι να είναι εγκαίρως παρόντες στην πρώτη μέρα μαθημάτων.

Μετά τον αγιασμό, οι μαθητές θα παραλάβουν τα νέα τους βιβλία. Για κάθε βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) έχει δημιουργηθεί αναλυτικός κατάλογος με τα διδακτικά εγχειρίδια που θα χρησιμοποιηθούν τη νέα χρονιά.

Μπορείτε να βρείτε συγκεντρωτικά τη λίστα με τα βιβλία ανά τάξη ΕΔΩ για τη σχολική χρονιά 2025-2026. Επιλέγοντας τη στήλη «Διδακτικά Βιβλία», θα εμφανιστούν οι αντίστοιχες κατηγορίες ανά βαθμίδα και τάξη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σεξ
Ανατροπή στον μύθο των 20: Πότε κορυφώνεται πραγματικά η libido των ανδρών
Οι επιστήμονες καταρρίπτουν τον μύθο των 20 για τη libido των ανδρών - Τι συμβαίνει μετά τα 40 στη σεξουαλική επιθυμία
Ανατροπή στον μύθο των 20: Πότε κορυφώνεται πραγματικά η libido των ανδρών
δασκαλα
Όταν το σχολείο γίνεται «δικαστήριο»: Οι αυξανόμενες επιθέσεις γονέων σε εκπαιδευτικούς και η σιωπηρή εξουθένωση
Από τη συνεργασία… στην «ποινικοποίηση» της σχολικής ζωής
Όταν το σχολείο γίνεται «δικαστήριο»: Οι αυξανόμενες επιθέσεις γονέων σε εκπαιδευτικούς και η σιωπηρή εξουθένωση