Υλικά:
1 φρέσκο αυγό, κατά προτίμηση χωριάτικο ή βιολογικό
1–2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο (ή συνδυασμός)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το λίπος της επιλογής σας. Αφήστε το να κάψει ελαφρώς, χωρίς να αρχίσει να καπνίζει.
Σπάστε το αυγό πρώτα σε ένα μικρό μπολ, έτσι αποφεύγετε τυχόν κομμάτια τσόφλι και ελέγχετε καλύτερα το ρίξιμό του στο τηγάνι.
Ρίξτε το αυγό απαλά στο τηγάνι, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 2–3 λεπτά, μέχρι το ασπράδι να στερεοποιηθεί και οι άκρες να αποκτήσουν τραγανή υφή.
Για πιο θολωμένο κρόκο, σκεπάστε το τηγάνι για 30–40 δευτερόλεπτα.
Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε αμέσως με ψωμί, πατάτες ή ό,τι σας αρέσει.
Μικρές παραλλαγές:
Για καλοψημένο αυγό , αναποδογυρίστε το στο τέλος και μαγειρέψτε για 15–20 δευτερόλεπτα.
Αν το τηγανίσετε με βούτυρο, λίγες σταγόνες λεμόνι στο τέλος δίνουν υπέροχη γεύση.
Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, προσθέστε λίγο παραπάνω λάδι κατά το μαγείρεμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ