Υλικά:
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
4 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο)
100 ml γάλα (και φυτικό γάλα αν προτιμάς)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αυγό, τη ζάχαρη, το λάδι, το γάλα και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πρόσθεσε σιγά-σιγά το αλεύρι και το αλάτι, δουλεύοντας το μείγμα μέχρι να έχεις μια απαλή και εύπλαστη ζύμη.
Άνοιξε τη ζύμη με πλάστη σε σχήμα παραλληλόγραμμου και κόψε σε τρίγωνα, όπως για κλασικά κρουασάν.
Τύλιξε κάθε τρίγωνο ξεκινώντας από τη φαρδιά του πλευρά προς τη μύτη, δίνοντάς του το χαρακτηριστικό σχήμα.
Τοποθέτησέ τα σε ταψί με λαδόκολλα ή ελαφρώς λαδωμένο και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12–15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αν θες, πασπάλισέ τα με άχνη ζάχαρη όσο είναι ζεστά για μια πιο γλυκιά πινελιά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ