brizola
Η επιτυχία βασίζεται στη σωστή επιλογή κομματιού, το σύντομο μαρινάρισμα και την τεχνική στο ψήσιμο.

Η σωστή επιλογή και η προετοιμασία της μπριζόλας

Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο και πάχος τουλάχιστον δύο δαχτύλων. Το κόκκαλο και το πάχος συμβάλλουν στο να παραμείνει το κρέας τρυφερό. Μόλις τις φέρετε σπίτι, τρυπήστε ελαφρώς την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι, αυτό βοηθά τη μαρινάδα να εισχωρήσει πιο αποτελεσματικά.

Μαρινάδα που κάνει τη διαφορά

Σε ένα μπολ, αναμείξτε:

3 φλ. νερό

½ φλ. αλάτι

¼ φλ. καστανή ζάχαρη

Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Τοποθετήστε τις μπριζόλες μέσα στο μείγμα και αφήστε τις να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ή μέχρι και 8 ώρες. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερη η υφή και η γεύση.

Η διαδικασία του τηγανιού

Αφού βγάλετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, στεγνώστε τις σχολαστικά με χαρτί κουζίνας. Ζεστάνετε ένα βαρύ τηγάνι (ιδανικά μαντεμένιο) σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγάζει ελαφρύ καπνό. Ψήστε τις μπριζόλες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά ώστε να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα.

Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίστε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά, φροντίζοντας να τις γυρνάτε συχνά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Το μυστικό στο τελείωμα

Μόλις βγάλετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε:

2 κ.σ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο (σπασμένες)

λίγα φρέσκα κλαδάκια θυμάρι

Με ένα κουτάλι, περιχύνετε τις μπριζόλες με το λιωμένο αρωματικό βούτυρο για να εμπλουτίσετε ακόμα περισσότερο τη γεύση.

Πώς να τις σερβίρετε

Πριν τις κόψετε, αφήστε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για 5-7 λεπτά ώστε να κρατήσουν τα υγρά τους. Συνοδεύστε με πατάτες, βραστά λαχανικά ή φρέσκια σαλάτα. Μην ξεχάσετε να αξιοποιήσετε τη sauce από το τηγάνι, είναι γεμάτη γεύση.

Γιατί να διαλέξετε το τηγάνι;

Γιατί είναι γρήγορο, εύκολο και προσφέρει αποτέλεσμα επαγγελματικής κουζίνας στο σπίτι. Με λίγη προσοχή στη διαδικασία, θα απολαμβάνετε μπριζόλες τόσο νόστιμες, που θα συναγωνίζονται εκείνες των ψητοπωλείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ - Ξεκινήστε πιο γρήγορα απ'όλους στο goLearn - ΑΜΕΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ - Επιλέξτε το με λιγα κλικ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φωτιά στη Γαλλία
Φωτιά-μαμούθ στη Νότια Γαλλία: Η μεγαλύτερη πυρκαγιά από το 1949 – Μία νεκρή, χιλιάδες εκτοπισμένοι
Περισσότερα από 40.000 στρέμματα καμένα, δεκάδες σπίτια κατεστραμμένα, 2.000 εκτοπισμένοι και μια γυναίκα νεκρή – Αγωνία για την εξέλιξη των μετώπων.
Φωτιά-μαμούθ στη Νότια Γαλλία: Η μεγαλύτερη πυρκαγιά από το 1949 – Μία νεκρή, χιλιάδες εκτοπισμένοι
Σοφία Ζαχαράκη
Απόφαση για ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για μαθητές από περιοχές με φυσικές καταστροφές
Ειδικό ποσοστό έως 2% για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για μαθητές από πληγείσες περιοχές
Απόφαση για ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για μαθητές από περιοχές με φυσικές καταστροφές
τεχνητή νοημοσύνη με voucher δυπα
Voucher ΔΥΠΑ 750: "Πανζουρλισμός" με το ΕΦΑ του golearn - Πώς ξεκινούν άμεσα χιλιάδες
Με το goLearn ξεκινάτε πολύ άμεσα στο Voucher 750! Πιο άμεσα δεν γίνεται! Και μάλιστα ξεκινάτε με το κορυφαίο πρόγραμμα στην Ελλάδα - Το Εφαρμογές...
Voucher ΔΥΠΑ 750: "Πανζουρλισμός" με το ΕΦΑ του golearn - Πώς ξεκινούν άμεσα χιλιάδες
Επιβάτες σε πλοίο σε λιμάνι
74 επιβάτες "κόλλησαν" στην Πάρο! - Το SUPERJET ακινητοποιήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
Οι 74 επιβάτες θα προωθηθούν με άλλο πλοίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών
74 επιβάτες "κόλλησαν" στην Πάρο! - Το SUPERJET ακινητοποιήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών