Υλικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη (προαιρετικά)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Λίγο βούτυρο ή λάδι για το ψήσιμο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, χτύπησε το αυγό μαζί με το γάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ρίξε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη (αν επιλέξεις να τη χρησιμοποιήσεις) και ανακάτεψε μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυλός.
Βάλε λίγο λάδι ή βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και άφησέ το να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Με ένα κουτάλι, ρίξε ποσότητα από το μείγμα στο τηγάνι. Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια, γύρισέ τις από την άλλη πλευρά.
Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές, βγάλ’ τες και πρόσθεσε τα toppings της επιλογής σου.
Μικρά tips για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα:
Για να γίνουν πιο ελαφριές και φουσκωτές, μπορείς να χτυπήσεις χωριστά το ασπράδι του αυγού και να το προσθέσεις στο τέλος.
Θέλεις μια πιο υγιεινή εκδοχή; Αντικατάστησε το γάλα με φυτικό (π.χ. αμυγδάλου ή βρώμης) και το αλεύρι με ολικής άλεσης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ