Υλικά:
150 γρ. μαύρη σοκολάτα, τριμμένη
100 γρ. ινδοκάρυδο + λίγη επιπλέον ποσότητα για επικάλυψη
2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
2 κ.σ. κάσιους (αλεσμένα)
150 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Βάλε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μούλτι ή μπλέντερ.
Χτύπησε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα με κολλώδη υφή.
Πλάσε μικρές μπαλίτσες με τα χέρια σου και πέρασέ τες από το ινδοκάρυδο για επικάλυψη.
Τοποθέτησέ τες σε πιατέλα ή ταψάκι, σκέπασε με μεμβράνη και άφησέ τες στο ψυγείο για περίπου μία ώρα μέχρι να σφίξουν.
Extra tips:
Αν οι χουρμάδες είναι πολύ στεγνοί, μούλιασέ τους για 10 λεπτά σε ζεστό νερό πριν τους χρησιμοποιήσεις.
Μπορείς να προσθέσεις λίγο κακάο ή σπόρους chia για έξτρα γεύση και θρεπτικά στοιχεία.
Φυλάσσονται στο ψυγείο έως και 1 εβδομάδα ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερη διάρκεια.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ