παιδακια
Η συνταγή αυτή συνδυάζει την πλούσια γεύση του αρνιού με την οξύτητα του λεμονιού και την αλμυρότητα της φέτας, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θυμίζει παραδοσιακή, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Υλικά:

6-8 αρνίσια παϊδάκια

1 μικρή χούφτα φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα)

1 μικρή χούφτα φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)

Ελαιόλαδο (για άλειμμα και τηγάνισμα)

Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 λεμόνι (ο χυμός του)

1 κομμάτι καλής ποιότητας φέτα

 

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίστε τα φύλλα από τα φρέσκα κλωναράκια ρίγανης και θυμαριού και τοποθετήστε τα σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα ώστε να μαριναριστούν ελαφρώς.

Θρυμματίστε τη φέτα με το χέρι ή με πιρούνι. Περιχύστε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και ρίξτε λίγο μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε ελαφρά για να μην λιώσει τελείως η φέτα.

Ζεστάνετε καλά ένα τηγάνι ή σχαροτήγανο μέχρι να κάψει. Αλατοπιπερώστε τα παϊδάκια και αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε τα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν ελαφρώς τραγανά.

Λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίστε τα με το μείγμα μυρωδικών και φέτας, αφήνοντάς το να ζεσταθεί ελαφρώς πάνω στο κρέας. Σερβίρετε τα παϊδάκια ζεστά, ώστε να απολαύσετε όλα τα αρώματα στο έπακρο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ - Ενεργοποιήστε την επιταγή κατάρτισης και ξεκινήστε τώρα επιλέγοντας το ΕΚΕΚ ATHENA (ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτητές
Διαμορφώνοντας την εκπαιδευτική ελίτ των μετρίων
Μια μικρομεσαία κοινωνική κατηγορία που δεν έχει να δώσει κάτι άλλο στο παιδί της, πέρα από ακαδημαϊκά εφόδια, θα “πουλάει και το σπίτι της” είτε για...
Διαμορφώνοντας την εκπαιδευτική ελίτ των μετρίων
glistrida
Γλιστρίδα: Ένα διατροφικό διαμάντι της ελληνικής φύσης
Μεταξύ των πιο παραγνωρισμένων, αλλά εξαιρετικά ωφέλιμων χόρτων βρίσκεται η γλιστρίδα ή αλλιώς αντράκλα, όπως είναι γνωστή σε πολλές περιοχές της...
Γλιστρίδα: Ένα διατροφικό διαμάντι της ελληνικής φύσης