Υλικά:
6-8 αρνίσια παϊδάκια
1 μικρή χούφτα φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα)
1 μικρή χούφτα φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
Ελαιόλαδο (για άλειμμα και τηγάνισμα)
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 κομμάτι καλής ποιότητας φέτα
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίστε τα φύλλα από τα φρέσκα κλωναράκια ρίγανης και θυμαριού και τοποθετήστε τα σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα ώστε να μαριναριστούν ελαφρώς.
Θρυμματίστε τη φέτα με το χέρι ή με πιρούνι. Περιχύστε με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και ρίξτε λίγο μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε ελαφρά για να μην λιώσει τελείως η φέτα.
Ζεστάνετε καλά ένα τηγάνι ή σχαροτήγανο μέχρι να κάψει. Αλατοπιπερώστε τα παϊδάκια και αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε τα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν ελαφρώς τραγανά.
Λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίστε τα με το μείγμα μυρωδικών και φέτας, αφήνοντάς το να ζεσταθεί ελαφρώς πάνω στο κρέας. Σερβίρετε τα παϊδάκια ζεστά, ώστε να απολαύσετε όλα τα αρώματα στο έπακρο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ