Φρούτα: Πότε στο ψυγείο και πότε στον πάγκο
Μπανάνες:
Μην τις βάζετε στο ψυγείο όσο είναι άγουρες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν αρνητικά τη γεύση τους και τις κάνουν να μαυρίζουν γρηγορότερα. Διατηρήστε τες στον πάγκο, χωρίστε τες μία-μία και τυλίξτε το κοτσάνι τους με μεμβράνη για πιο αργή ωρίμανση. Όταν αρχίσουν να ωριμάζουν πολύ, μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο για λίγες μέρες.
Αχλάδια:
Αφήστε τα να ωριμάσουν εκτός ψυγείου και έπειτα μεταφέρετέ τα στο ψυγείο για μερικές ημέρες. Κρατήστε τα μακριά από άλλα φρούτα για να μη μεταφέρουν αιθυλένιο, το φυσικό αέριο που επιταχύνει την ωρίμανση.
Μήλα:
Ιδανικά αποθηκεύονται στο ψυγείο, μακριά από άλλα φρούτα. Εκπέμπουν αιθυλένιο και μπορούν να χαλάσουν πιο γρήγορα τα γειτονικά προϊόντα.
Αφήστε το να ωριμάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις μαλακώσει, βάλτε το στο ψυγείο για να το διατηρήσετε για λίγες ημέρες ακόμη.
Φράουλες, κεράσια και μούρα:
Ευαίσθητα φρούτα που πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο χωρίς να πλυθούν. Απλώστε τα σε σουρωτήρι ή χαρτί κουζίνας για να αναπνέουν. Καταναλώστε τα εντός 2–3 ημερών. Οι άγουρες φράουλες μπορούν να μπουν στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση σε smoothies.
Εσπεριδοειδή (λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, ρόδια):
Μπορούν να μείνουν εκτός ψυγείου για περίπου μία εβδομάδα. Αν θέλετε να διαρκέσουν περισσότερο, φυλάξτε τα στο ψυγείο.
Ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, μάνγκο, ανανάς:
Αφήστε τα πρώτα να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά, μπορείτε να τα ψύξετε για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Λαχανικά: Συνθήκες αποθήκευσης για φρεσκάδα
Ντομάτες:
Ποτέ στο ψυγείο! Διατηρήστε τες σε δροσερό και σκιερό σημείο, χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους. Αν παραωριμάσουν, πολτοποιήστε τις και φυλάξτε τες στην κατάψυξη.
Αγγούρια:
Αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά αλλοιώνεται η υφή τους.
Μελιτζάνες & πιπεριές:
Διατηρούνται εκτός ψυγείου για λίγες ημέρες. Αν μπουν στο ψυγείο, χάνουν σε ποιότητα.
Καρότα:
Τυλίξτε τα με πλαστική σακούλα και φυλάξτε τα στο ψυγείο. Έτσι, παραμένουν τραγανά για μεγαλύτερο διάστημα.
Φρέσκα κρεμμύδια:
Διατηρήστε τα σε βάζο με νερό για 2-3 ημέρες. Μετά, μπορείτε να τα ψιλοκόψετε και να τα καταψύξετε.
Μανιτάρια:
Φυλάξτε τα σε χάρτινη σακούλα ή σακουλάκι με χαρτί κουζίνας στο ψυγείο. Αποφύγετε την υγρασία. Αν έχετε πολλά, καταψύξτε όσα δε θα καταναλώσετε άμεσα.
Σπαράγγια:
Κόψτε τις άκρες και τοποθετήστε τα σε ποτήρι με νερό, όπως τα λουλούδια. Όχι ψυγείο.
Μαρούλια:
Καθαρίστε, πλύντε και στεγνώστε καλά τα φύλλα. Τυλίξτε τα με χαρτί κουζίνας και αποθηκεύστε τα σε σακούλα τροφίμων. Καταναλώστε πρώτα τα εξωτερικά φύλλα.
Μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο:
Αγαπούν το κρύο. Φυλάξτε τα στο ψυγείο σε σακούλες με μικρές τρύπες. Το μπρόκολο κρατά για 1 εβδομάδα, το κουνουπίδι για 10 ημέρες και το λάχανο για πάνω από 2 εβδομάδες.
Πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα:
Μακριά από το φως, σε δροσερό σημείο. Ποτέ μαζί πατάτες και κρεμμύδια, γιατί αναπτύσσονται φύτρες. Τοποθετήστε πατάτες μόνες τους και τα κρεμμύδια με τα σκόρδα μαζί, σε διαφορετικά σημεία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ