Υλικά:
250 γρ. μπισκότα Digestive (ή άλλα της επιλογής σας, ακόμα και χωρίς ζάχαρη)
120 γρ. βούτυρο
500 γρ. τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη ζάχαρη (ή εναλλακτικά: 10% στέβια ή 70% μέλι)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
150 γρ. μαρμελάδα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση:
Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την άχνη και το ξύσμα λεμονιού. Όταν το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τη σαντιγί και ενσωματώνουμε με κυκλικές και απαλές κινήσεις.
Σε ένα μικρό μπολ, αραιώνουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό, ώστε να είναι πιο εύκολη στην επάλειψη.
Μπορείτε να φτιάξετε το γλυκό είτε σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο είτε σε ατομικά ποτηράκια.
Απλώνουμε το μείγμα μπισκότου στον πάτο και το πιέζουμε καλά.
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και τη στρώνουμε προσεκτικά.
Περιχύνουμε με την αραιωμένη μαρμελάδα και διακοσμούμε με φέτες λεμονιού ή φύλλα δυόσμου.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, με ιδανικό χρόνο το ένα ολόκληρο βράδυ.
Extra συμβουλή:
Για τέλεια σαντιγί, φροντίστε η κρέμα γάλακτος να είναι πολύ κρύα. Βάλτε την για λίγα λεπτά στην κατάψυξη πριν τη χτυπήσετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια
Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ