Υλικά:
100 γρ. γλυκοκολλώδες ρυζάλευρο (glutinous rice flour)
100 γρ. ζάχαρη
100 ml νερό
150–200 γρ. παγωτό της επιλογής σας
Άμυλο ταπιόκας για πασπάλισμα
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά για διακόσμηση)
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύετε καλά το ρυζάλευρο, τη ζάχαρη, το νερό και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ζεσταίνετε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει πιο πηχτό και να αποκτήσει σχεδόν διάφανη υφή.
Απλώστε λίγο άμυλο ταπιόκας πάνω σε καθαρή επιφάνεια εργασίας και μεταφέρετε τη ζύμη επάνω. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς ώστε να μπορείτε να την αγγίξετε. Στη συνέχεια, με άμυλο στα χέρια σας, ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.
Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόψτε κυκλικά κομμάτια από τη ζύμη. Τοποθετήστε τα πάνω σε πιάτο και αφήστε τα στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά να σταθεροποιηθούν, όχι να παγώσουν τελείως.
Βάλτε στο κέντρο κάθε δίσκου μια μικρή μπάλα παγωτού (περίπου μια κουταλιά της σούπας). Κλείστε απαλά τις άκρες ώστε να σχηματιστεί μια μικρή μπάλα, σφραγίζοντας το παγωτό μέσα.
Τοποθετήστε τις μπάλες mochi στην κατάψυξη μέχρι να σφίξουν καλά. Πριν τις σερβίρετε, αφήστε τις για 2–3 λεπτά εκτός ψυγείου ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς και να απολαύσετε την τέλεια υφή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Οδήγηση τέλος για ηλικιωμένους: Ποιοι χάνουν το δίπλωμα στα 65 και ποιοι στα 67
Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: - Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ