Αν αναζητάτε μια εύκολη, αρωματική και χωρίς γλουτένη συνταγή για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το απογευματινό σας τσάι, τα μπισκότα αμυγδάλου του Matt Tebbutt είναι η τέλεια επιλογή. Ο διάσημος Βρετανός σεφ προτείνει μια υγιεινή και νόστιμη εκδοχή των παραδοσιακών αμυγδαλωτών, χωρίς ίχνος γλουτένης.
Ιδανικά τόσο για άτομα με δυσανεξία όσο και για όσους επιθυμούν μια πιο ελαφριά λιχουδιά, αυτά τα μπισκότα συνδυάζουν απλά υλικά, φίνα υφή και πλούσια γεύση.
Υλικά
4 μεσαία ασπράδια αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
550 γρ. άχνη ζάχαρη (+ επιπλέον για πασπάλισμα)
1 πρέζα αλάτι
550 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
Προετοιμασία μείγματος:
Σε επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών με το εκχύλισμα αμυγδάλου, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι και τα αλεσμένα αμύγδαλα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ομοιογενής πάστα.Σχηματισμός και ψύξη:
Πασπαλίστε με λίγη άχνη ζάχαρη μια καθαρή επιφάνεια, πλάστε το μείγμα σε σχήμα λουκάνικου, τυλίξτε το σε μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.Προθέρμανση και κοπή:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C και στρώστε δύο ταψιά με λαδόκολλα. Κόψτε το μείγμα σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ. και πλάστε σε μπαλάκια.Πασπάλισμα και ψήσιμο:
Τοποθετήστε τα μπαλάκια στα ταψιά, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Πιέστε απαλά, πασπαλίστε με φιλέ αμυγδάλου και ψήστε για 20–25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Απολαύστε τα μπισκότα ζεστά ή κρύα, μόνα τους ή συνοδευμένα με έναν εσπρέσο ή αρωματικό τσάι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ