Υλικά:
300 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
1 φύλλο δάφνης
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ολόκληρο καρότο, καθαρισμένο
2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, καλά τριμμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
60 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
120 ml ελαιόλαδο
Χοντρό θαλασσινό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διατροφή:
Στραγγίστε τα μουλιασμένα ρεβύθια και βάλτε τα σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης και 2 λίτρα νερό. Βράστε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι τα ρεβύθια να γίνουν τρυφερά.
Αλατοπιπερώστε, ρίξτε το δεντρολίβανο και αποσύρετε από τη φωτιά. Πάρτε μία κουτάλα από τα μαγειρεμένα ρεβύθια και το καρότο, βάλτε τα στον πολυκόφτη μαζί με το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χτυπήστε τα καλά μέχρι να γίνουν κρέμα.
Ρίξτε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με τη σούπα και ανακατέψτε καλά. Η σούπα αποκτά έτσι πιο δεμένη και βελούδινη υφή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Οδήγηση τέλος για ηλικιωμένους: Ποιοι χάνουν το δίπλωμα στα 65 και ποιοι στα 67
Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: - Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ