ομελέτα
Ένας πρώην σεφ που έχει εργαστεί σε κουζίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin αποκαλύπτει το μυστικό για ομελέτα εστιατοριακού επιπέδου, μέσα από ένα σύντομο αλλά αποκαλυπτικό βίντεο στο YouTube με τίτλο «Γιατί τα αυγά εστιατορίου είναι καλύτερα»

Μια καλομαγειρεμένη ομελέτα μπορεί να απογειώσει το πρωινό σας, όμως δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να πετύχει κανείς τη βελούδινη, μεταξένια υφή που θυμίζει πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Αν και πρόκειται για ένα απλό φαγητό, η σωστή τεχνική κάνει τη διαφορά.

Το απλό κόλπο που κάνει τη διαφορά

Το μυστικό, σύμφωνα με τον σεφ, βρίσκεται σε ένα απρόσμενο υλικό: το κορν φλάουρ.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 6 αυγά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

  • Αλάτι & πιπέρι (κατά προτίμηση θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι)

Η εκτέλεση βήμα-βήμα:

  1. Σπάστε τα αυγά απευθείας μέσα στο τηγάνι (ιδανικά αντικολλητικό).

  2. Προσθέστε το κορν φλάουρ και ξεκινήστε να ανακατεύετε.

  3. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη ή σιλικονούχα κουτάλα. Δώστε έμφαση στον πάτο και τα πλάγια του τηγανιού, για να μην κολλήσει το μείγμα.

  4. Όταν τα αυγά αρχίσουν να δένουν, προσθέστε τις τρεις κουταλιές βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα.

  5. Μόλις η ομελέτα αποκτήσει κρεμώδη, βελούδινη υφή, απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά.

  6. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε αμέσως.

Γιατί λειτουργεί αυτό το κόλπο;

Το κορν φλάουρ βοηθά στον ομοιόμορφο σχηματισμό της πρωτεΐνης των αυγών, προσφέροντας λεία και μεταξένια υφή χωρίς να στεγνώνει ή να κόβει. Το βούτυρο, εκτός από γεύση, προσδίδει και την απαραίτητη λιπαρότητα για πλούσια αίσθηση στο στόμα.

Τελικές συμβουλές

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα, βιολογικά αυγά για πιο έντονη γεύση και καλύτερο χρώμα.

  • Μην αφήσετε την ομελέτα πάνω στη φωτιά να «στεγνώσει». Η υφή πρέπει να παραμείνει κρεμώδης, όχι σφιχτή.

  • Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα μυρωδικά (όπως σχοινόπρασο ή μαϊντανό) στο τέλος για επιπλέον άρωμα.

Η επόμενη φορά που θα φτιάξετε ομελέτα, δοκιμάστε αυτή την τεχνική και θα διαπιστώσετε τη διαφορά. Ένα τόσο απλό πιάτο μπορεί να μεταμορφωθεί σε γαστρονομική εμπειρία – χωρίς να φύγετε από την κουζίνα του σπιτιού σας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λαδοπιτα
H παραδοσιακή "Λαδοπεταχτή" της Μάνης
Τραγανή εξωτερικά, αφράτη στο εσωτερικό και γεμάτη άρωμα ελαιόλαδου, μπορεί να σταθεί είτε σαν κυρίως πιάτο είτε σαν πλούσιο συνοδευτικό.
H παραδοσιακή "Λαδοπεταχτή" της Μάνης