Ψάχνετε μια εύκολη συνταγή για νόστιμα και αφράτα ντόνατς (donuts);
Ένας chef μοιράστηκε στο TikTok το μυστικό για να φτιάξετε λαχταριστά μίνι ντόνατς με αλεύρι και γιαούρτι, σε χρόνο ρεκόρ. Αυτός ο απλός συνδυασμός δύο υλικών δημιουργεί μια ζύμη με ελαφρώς κολλώδη υφή, που είναι το κλειδί για να έχουν αφράτη υφή τα donuts στο εσωτερικό.
Υλικά για τη συνταγή
Για τη ζύμη
100 γρ. γιαούρτι
Αλεύρι (αρκετό για να σχηματιστεί μια ζύμη)
Για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Ζάχαρη κανέλας (ένα μείγμα από ζάχαρη άχνη και τριμμένη κανέλα ή έτοιμη)
Οδηγίες
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με αρκετό αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς κολλώδης ζύμη. Αυτή η υφή είναι το μυστικό για αφράτα ντόνατς.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ρίξτε αρκετό φυτικό λάδι ώστε να βυθίζονται τα ντόνατς. Ζεστάνετε το λάδι στους 180°C.
Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα παγωτού ή ένα κουτάλι για να σχηματίσετε ομοιόμορφες μπουκιές ζύμης. Βυθίστε απαλά τη ζύμη στο καυτό λάδι.
Τηγανίστε τα ντόνατς μέχρι να αποκτήσουν όμορφο χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αφαιρέστε τα προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα και στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μισή κούπα ζάχαρη άχνη με μία κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλα ή χρησιμοποιήστε έτοιμο μείγμα.
Ρίξτε τα ζεστά ντόνατς κατευθείαν από το λάδι στο μπολ με τη ζάχαρη κανέλας και ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν καλά.
Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τα πιο εύκολα και λαχταριστά ντόνατς!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Επιστράτευση στην Ελλάδα: Πότε γίνεται, ποιοι καλούνται, ηλικιακά όρια
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ