καρπούζι σε φέτες
Αυτή η σπιτική γρανίτα καρπούζι θα ξετρελάνει παιδιά και μεγάλους

Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, εξαιρετικό για να το απολαύσετε σκέτο αλλά και ιδανικό για να φτιάξετε νόστιμα γλυκά όπως αυτή η γρανίτα. Η οποία, όπως κάθε γρανίτα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να σερβίρεται με μια ωραία σαντιγί.

Η γρανίτα καρπούζι μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη, σε αεροστεγές δοχείο, έως και 3 μήνες όπως αναφέρει το jenny.gr.

Υλικά

  • 800 γρ καρπούζι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • Σαντιγί

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Μετά σβήνουμε το και αφήνουμε κρυώσει.
  2. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε το καρπούζι: αφαιρούμε τη φλούδα και όλους τους σπόρους και το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε το καρπούζι στον πολυκόφτη και το ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα του καρπουζιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 4-6 ώρες. Μόλις η γρανίτα αρχίσει να στερεοποιείται, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κάθε 30 λεπτά για να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι. Μπορούμε επίσης να βάλουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη όλη τη νύχτα και μετά να την ξεπαγώσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
  4. Σερβίρουμε τη γρανίτα μας με μια κουκλίτσα σαντιγί. Καλή απόλαυση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλουμινοχαρτο
Προσοχή στην κουζίνα: Τι δεν πρέπει να τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση αλουμινόχαρτου που αναγράφει "κατάλληλο για τρόφιμα". Όταν υπάρχει αμφιβολία, η λαδόκολλα αποτελεί ασφαλή και...
Προσοχή στην κουζίνα: Τι δεν πρέπει να τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
metro athina
Χάος στο μετρό λόγω Ζελένσκι: Επιβάτες εγκλωβισμένοι επί 90 λεπτά χωρίς καμία ενημέρωση
Ακινητοποιημένοι συρμοί σε μετρό και προαστιακό την Κυριακή το πρωί, με εκατοντάδες πολίτες να διαμαρτύρονται για πλήρη απουσία ενημέρωσης από τις...
Χάος στο μετρό λόγω Ζελένσκι: Επιβάτες εγκλωβισμένοι επί 90 λεπτά χωρίς καμία ενημέρωση