Αν ψάχνετε μια εύκολη αλλά εντυπωσιακή συνταγή, τα γεμιστά μανιτάρια με φέτα, τυριά και φρέσκα μυρωδικά είναι η ιδανική επιλογή. Ψήνονται γρήγορα είτε σε φριτέζα αέρος είτε στον φούρνο και χαρίζουν μοναδική γεύση με ελάχιστο κόπο.
Αρωματικά και χορταστικά, σερβίρονται το ίδιο ευχάριστα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Λειτουργούν άψογα ως μεζές σε τραπέζι, αλλά και ως ένα πλήρες γεύμα, αν τα συνοδεύσετε με χωριάτικο ψωμί και μια δροσερή σαλάτα με ντομάτα και ρόκα, που αναδεικνύει τα αρώματά τους.
Υλικά για τη Συνταγή
- 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 200 γραμμάρια φέτα
- 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
- Αλατοπίπερο κατά βούληση
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Αρχικά καθαρίστε καλά τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα με ένα χαρτί ή βουρτσίζοντάς τα, για να απομακρύνεται τυχόν χώματα, αφαιρέστε τα κοτσάνια τους και ψιλοκόψτε τα (θα χρησιμοποιηθούν για τη γέμιση). Τοποθετήστε τα ανάποδα πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολάκι λιώστε τη φέτα με ένα πιρούνι και ανακατέψτε την με το τυρί κρέμα. Πολτοποιήστε το σκόρδο σε μια πρέσα και προσθέστε το κι αυτό στο μίγμα τυριών μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριών. Τέλος, πασπαλίστε με το τριμμένο θυμάρι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε ξανά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη γέμιση.
- Γεμίστε τα καπέλα των μανιταριών με το μίγμα και βουρτσίστε με λίγο βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο από πάνω. Πασπαλίστε τα γεμιστά μανιτάρια με μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν επιθυμείτε.
- Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε συμβατικό φούρνο ή στο καλάθι της φριτέζας, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους για να κυκλοφορεί ελεύθερα ο αέρας, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C. Ψήστε τα για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν ελαφρώς. Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο της φριτέζας και το μέγεθος των μανιταριών, οπότε θα πρέπει να ελέγξετε μετά από 8 λεπτά.
- Μετά το ψήσιμο, αν θέλετε, πασπαλίστε τα μανιτάρια με έξτρα φρέσκα μυρωδικά, για επιπλέον γεύση.
Συμβουλή
Για ακόμα πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα βότανα στη γέμιση, όπως ξερή ρίγανη ή αποξηραμένο βασιλικό. Αν σας αρέσουν οι πιο έντονες γεύσεις, προσθέστε μια πρέζα νιφάδες μπούκοβο (τσίλι), η οποία θα δώσει στα μανιτάρια μια πικάντικη πινελιά.
Πηγή: topontiki.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ