Μανιτάρια γεμιστά
Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

Αν ψάχνετε μια εύκολη αλλά εντυπωσιακή συνταγή, τα γεμιστά μανιτάρια με φέτα, τυριά και φρέσκα μυρωδικά είναι η ιδανική επιλογή. Ψήνονται γρήγορα είτε σε φριτέζα αέρος είτε στον φούρνο και χαρίζουν μοναδική γεύση με ελάχιστο κόπο.

Αρωματικά και χορταστικά, σερβίρονται το ίδιο ευχάριστα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Λειτουργούν άψογα ως μεζές σε τραπέζι, αλλά και ως ένα πλήρες γεύμα, αν τα συνοδεύσετε με χωριάτικο ψωμί και μια δροσερή σαλάτα με ντομάτα και ρόκα, που αναδεικνύει τα αρώματά τους.

Υλικά για τη Συνταγή

  • 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • Αλατοπίπερο κατά βούληση
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά καθαρίστε καλά τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα με ένα χαρτί ή βουρτσίζοντάς τα, για να απομακρύνεται τυχόν χώματα, αφαιρέστε τα κοτσάνια τους και ψιλοκόψτε τα (θα χρησιμοποιηθούν για τη γέμιση). Τοποθετήστε τα ανάποδα πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  2. Σε ένα μπολάκι λιώστε τη φέτα με ένα πιρούνι και ανακατέψτε την με το τυρί κρέμα. Πολτοποιήστε το σκόρδο σε μια πρέσα και προσθέστε το κι αυτό στο μίγμα τυριών μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριών. Τέλος, πασπαλίστε με το τριμμένο θυμάρι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε ξανά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη γέμιση.
  3. Γεμίστε τα καπέλα των μανιταριών με το μίγμα και βουρτσίστε με λίγο βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο από πάνω. Πασπαλίστε τα γεμιστά μανιτάρια με μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν επιθυμείτε.
  4. Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε συμβατικό φούρνο ή στο καλάθι της φριτέζας, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους για να κυκλοφορεί ελεύθερα ο αέρας, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C. Ψήστε τα για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν ελαφρώς. Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο της φριτέζας και το μέγεθος των μανιταριών, οπότε θα πρέπει να ελέγξετε μετά από 8 λεπτά.
  5. Μετά το ψήσιμο, αν θέλετε, πασπαλίστε τα μανιτάρια με έξτρα φρέσκα μυρωδικά, για επιπλέον γεύση.

Συμβουλή

Για ακόμα πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα βότανα στη γέμιση, όπως ξερή ρίγανη ή αποξηραμένο βασιλικό. Αν σας αρέσουν οι πιο έντονες γεύσεις, προσθέστε μια πρέζα νιφάδες μπούκοβο (τσίλι), η οποία θα δώσει στα μανιτάρια μια πικάντικη πινελιά.

Πηγή: topontiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

newsletters_patr.jpg
Πανεπιστήμιο Πατρών: Η καρδιά του Welcome to UP 2025 χτυπάει στο Πάρκο της Ειρήνης- Ένα μεγάλο, «πολύχρωμο» φοιτητικό χωριό στο Campus
Η «καρδιά» του Welcome to UP 2025 powered by ΔΕΗ, του Φεστιβάλ Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου Πατρών, θα χτυπά δυνατά στο Πάρκο...
Πανεπιστήμιο Πατρών: Η καρδιά του Welcome to UP 2025 χτυπάει στο Πάρκο της Ειρήνης- Ένα μεγάλο, «πολύχρωμο» φοιτητικό χωριό στο Campus
DSC00034.jpg
Welcome to Up 2025: Το Expanded Piano II του Σταύρου Γασπαράτου για πρώτη φορά στην Πάτρα
Η νέα εκδοχή του εμβληματικού έργου Expanded Piano του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Γασπαράτου, κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο...
Welcome to Up 2025: Το Expanded Piano II του Σταύρου Γασπαράτου για πρώτη φορά στην Πάτρα
eswtr.jpg
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποδέχτηκε τους νέους φοιτητές
«Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή», είναι μια έκφραση που ακούμε συχνά -αλλά στην περίπτωση της υποδοχής των πρωτοετών μας την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, ήταν...
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποδέχτηκε τους νέους φοιτητές