Υλικά:
250 γρ. τόνος σε νερό (στραγγισμένος)
2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμύδια, σε ροδέλες
¼ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι άνηθο
50 γρ. αγγουράκι τουρσί (σε κύβους)
1 κ.σ. από το υγρό των πίκλων
Χυμός από 1 λεμόνι
100 γρ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμείξτε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το υγρό από τις πίκλες, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σε ξεχωριστό μπολ τοποθετήστε το σέλερι, τα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι τουρσί και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε για να αναδειχθούν οι γεύσεις.
Προσθέστε τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον τόνο. Ρίξτε τη σάλτσα που ετοιμάσατε και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Απολαύστε την τονοσαλάτα δροσερή, μόνη της ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή κράκερ. Μπορείτε επίσης να τη σερβίρετε μέσα σε φύλλα μαρουλιού για πιο ελαφριά εκδοχή ή να τη συνοδεύσετε με βραστές πατάτες ή ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ