Σε μια εποχή όπου το «σωστό» ωράριο, η εμπορικότητα και το μαζικό κοινό θεωρούνται απαραίτητες προϋποθέσεις επιτυχίας, ένα σουβλατζίδικο στο κέντρο της Αθήνας αποδεικνύει ότι ο κανόνας δεν είναι για όλους. Το "Γιώργος και Μάνος", στη γωνία Θεμιστοκλέους και Κωλέττη στα Εξάρχεια, λειτουργεί με δικούς του όρους και αυτοί του βγαίνουν σε καλό.
Το κατάστημα κλείνει καθημερινά μετά τις 17:30 και παραμένει κλειστό τα Σαββατοκύριακα, κάνοντας τους περισσότερους να απορούν. Κι όμως, αυτό όχι μόνο δεν εμποδίζει τη λειτουργία του, αλλά την ενισχύει. Το μαγαζί διατηρεί εδώ και πάνω από 30 χρόνια ένα φανατικό κοινό, με σταθερές αξίες: εκλεκτό κρέας, χειροποίητο γύρο και κοντοσούβλι με μυστική συνταγή από την Τρίπολη.
Το τυλιχτό με κοντοσούβλι είναι το αδιαμφισβήτητο best seller, άλλοτε χοιρινό, άλλοτε κοτόπουλο και απαιτεί γνώσεις, τέχνη και εμπειρία. Δεν είναι εύκολο να το βρεις αλλού, και αυτό είναι μέρος της μαγείας. Ο χειροποίητος γύρος, επίσης, εξαντλείται κάθε μέρα με αποτέλεσμα το κατάστημα να «τελειώνει» πριν καλά-καλά δύσει ο ήλιος.
Η φιλοσοφία "όπως θα το έκανα στο σπίτι μου", η ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς και η συνειδητή απόφαση να μην ακολουθούνται οι "κανόνες της αγοράς", καθιστούν το "Γιώργος και Μάνος" κάτι παραπάνω από ένα καλό σουβλατζίδικο: είναι θεσμός, είναι ένα σημείο που ενώνει την αυθεντική νοστιμιά του παρελθόντος με τα πρότυπα ποιότητας του σήμερα.
Το μήνυμα είναι σαφές: Δεν χρειάζονται υποχωρήσεις για να πετύχεις – αρκεί να κάνεις τα πράγματα με αγάπη και πίστη στις αρχές σου. Αυτό το μαγαζί το αποδεικνύει, καθημερινά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ