Κοινωνία 0

Δίκη για τα βίντεο στα Τέμπη: Ένταση και οργή συγγενών στη Λάρισα μετά το αίτημα αναβολής

τεμπη
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Φτάνει πια η κοροϊδία, κάηκε το παιδί μου»: Ξέσπασμα πατέρα θύματος στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας

Με κλίμα έντονης φόρτισης, οργής και σφοδρών αντιδράσεων από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων και των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας σημαδεύτηκε η επανέναρξη της δίκης για τα χαμένα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Αφορμή για την ξαφνική ένταση στάθηκε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η πλευρά του κατηγορουμένου εκπροσώπου της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, επικαλούμενη κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισης λόγω παράλληλης παρουσίας του σε άλλη υπόθεση στο Εφετείο Αθηνών.

Η υποβολή του αιτήματος προκάλεσε την άμεση ξέσπασμα των οικογενειών, οι οποίες έκαναν λόγο για συστηματική «κοροϊδία» και προσπάθεια κωλυσιεργίας της δικαστικής διαδικασίας. Χαρακτηριστική της συναισθηματικής φόρτισης ήταν η παρέμβαση του Χρήστου Τηλκερίδη, πατέρα του αδικοχαμένου Αγγέλου, ο οποίος φώναξε μέσα στην αίθουσα «Φτάνει πια η κοροϊδία. Τι μας φέρατε εδώ; Εμένα κάηκε το παιδί μου», εκφράζοντας την απελπισία των συγγενών, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου και της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Στο δικονομικό σκέλος, η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία είχε επανεκκινήσει μετά από 22 συνεδριάσεις, διακόπηκε εκ νέου για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται συνολικά τρία πρόσωπα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας φύλαξης να κατηγορείται για υπεξαγωγή εγγράφου κατ’ εξακολούθηση και απείθεια.

Παράλληλα, εμπλοκή στην υπόθεση έχουν και πρώην ανώτατα στελέχη του σιδηροδρομικού οργανισμού, καθώς ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις του εκπροσώπου της εταιρείας φύλαξης, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατηγορείται επίσης για υπεξαγωγή εγγράφου. Η εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, καθώς το βιντεοληπτικό υλικό θεωρείται κομβικής σημασίας στοιχείο για τη διαλεύκανση των συνθηκών της τραγωδίας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

ΑΤΜ στο εξωτερικό: Πώς θα καταλάβετε αν σας χρεώνουν έξτρα προμήθεια

13ος και 14ος μισθός: Στο Δικαστήριο της ΕΕ το ερώτημα για τα δώρα στο Δημόσιο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία