Υλικά:
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα για άρωμα
1 φλιτζάνι βρόμη, αλεσμένη σε μορφή αλευριού
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φιλέτα οριζόντια, ώστε να προκύψουν τέσσερα πιο λεπτά κομμάτια. Έτσι ψήνονται πιο γρήγορα και μένουν ζουμερά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και βουτάμε μέσα τα φιλέτα. Αφήνουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά (ή ιδανικά μία ώρα στο ψυγείο) ώστε να απορροφήσουν τα αρώματα και να μαλακώσουν.
Σε ένα ρηχό πιάτο ή ταψάκι, ανακατεύουμε τη βρόμη με τα μπαχαρικά. Η βρόμη προσφέρει φυτικές ίνες, ενώ τα καρυκεύματα ενισχύουν τη γεύση χωρίς επιπλέον θερμίδες.
Βγάζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα, τα περνάμε καλά από το μείγμα της βρόμης και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά. Στα μισά του χρόνου (μετά από 15 λεπτά), γυρίζουμε τα φιλέτα για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 28/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ