Το μυστικό για να φτιάχνετε κάθε φορά νόστιμες και τραγανές φτερούγες κοτόπουλου, στην φριτέζα αέρος, είναι να τις τηγανίζετε σε ένα μείγμα λαδιού, κορν φλάουρ και καρυκευμάτων, μέχρι να γίνει τραγανή η εξωτερική επιφάνειά τους.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ορεκτικό ή για ένα ελαφρύ γεύμα. Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τριμμένο κόκκινο πιπέρι στη σάλτσα.
Υλικά για τη συνταγή
450–500 γρ. φτερούγες κοτόπουλου, χωρίς τις άκρες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας ρευστό μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας ή ταμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο
1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις φτερούγες κοτόπουλου, το ελαιόλαδο και μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού και πιπεριού.
- Προσθέστε το κορν φλάουρ, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι οι φτερούγες να καλυφθούν καλά.
- Τηγανίστε τις φτερούγες κοτόπουλου στην φριτέζα αέρος σε μονή στρώση για 25 λεπτά στους 180°C, γυρίζοντας τις στα μισά του χρόνου μαγειρέματος.
- Στο μεταξύ, ετοιμάστε το γλάσο ανακατεύοντας καλά σε ένα μεγάλο μπολ το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι ρυζιού και το σησαμέλαιο.
- Ρίξτε τις μαγειρεμένες φτερούγες στο γλάσο, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν καλά. Επιστρέψτε τις στην φριτέζα αέρος σε μονή στρώση για άλλα 5 λεπτά.
- Ανακατέψτε ξανά τις φτερούγες με το υπόλοιπο γλάσο. Πασπαλίστε με καβουρδισμένο σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι και
σερβίρετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ