Το μυστικό για να φτιάχνετε κάθε φορά νόστιμες και τραγανές φτερούγες κοτόπουλου, στην φριτέζα αέρος, είναι να τις τηγανίζετε σε ένα μείγμα λαδιού, κορν φλάουρ και καρυκευμάτων, μέχρι να γίνει τραγανή η εξωτερική επιφάνειά τους.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ορεκτικό ή για ένα ελαφρύ γεύμα. Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τριμμένο κόκκινο πιπέρι στη σάλτσα.
Υλικά για τη συνταγή
450–500 γρ. φτερούγες κοτόπουλου, χωρίς τις άκρες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας ρευστό μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας ή ταμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο
1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις φτερούγες κοτόπουλου, το ελαιόλαδο και μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού και πιπεριού.
- Προσθέστε το κορν φλάουρ, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι οι φτερούγες να καλυφθούν καλά.
- Τηγανίστε τις φτερούγες κοτόπουλου στην φριτέζα αέρος σε μονή στρώση για 25 λεπτά στους 180°C, γυρίζοντας τις στα μισά του χρόνου μαγειρέματος.
- Στο μεταξύ, ετοιμάστε το γλάσο ανακατεύοντας καλά σε ένα μεγάλο μπολ το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι ρυζιού και το σησαμέλαιο.
- Ρίξτε τις μαγειρεμένες φτερούγες στο γλάσο, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν καλά. Επιστρέψτε τις στην φριτέζα αέρος σε μονή στρώση για άλλα 5 λεπτά.
- Ανακατέψτε ξανά τις φτερούγες με το υπόλοιπο γλάσο. Πασπαλίστε με καβουρδισμένο σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι και
σερβίρετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom