Ο ντεκαφεϊνέ καφές διαφέρει από τον κανονικό μόνο στην ποσότητα καφεΐνης που περιέχει, ενώ η θρεπτική του αξία και η γεύση του παραμένουν σχεδόν ίδιες. Η καφεΐνη αφαιρείται με μια διαδικασία που ονομάζεται αποκαφεϊνοποίηση, η οποία μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ο πιο φυσικός τρόπος περιλαμβάνει τη διάλυση των πράσινων κόκκων καφέ σε νερό πριν το ψήσιμο, απομακρύνοντας περίπου το 97% της καφεΐνης. Έτσι, ένα φλιτζάνι ντεκαφεϊνέ περιέχει έως και 7mg καφεΐνης — πολύ λιγότερη από τον κανονικό καφέ.
Οφέλη του ντεκαφεϊνέ:
Περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως χλωρογενικό οξύ και πολυφαινόλες, σε ποσότητες αντίστοιχες με τον κανονικό καφέ.
Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και πρόωρου θανάτου.
Προστατεύει τη γνωστική λειτουργία και ενδεχομένως μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.
Προκαλεί λιγότερη παλινδρόμηση οξέος από τον κανονικό καφέ.
Η κατανάλωση άνω των δύο φλιτζανιών ημερησίως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του ορθού.
Οφέλη του κανονικού καφέ με καφεΐνη:
Βελτιώνει τη διάθεση, τον χρόνο αντίδρασης, τη μνήμη και τη νοητική λειτουργία.
Αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και τη λιποδιάλυση.
Ενισχύει την αθλητική απόδοση.
Μειώνει τον κίνδυνο ήπιας κατάθλιψης και αυτοκτονικών σκέψεων, ειδικά στις γυναίκες.
Συνδέεται με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο κίρρωσης και σοβαρής ηπατικής βλάβης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ