xara
Τα θετικά συναισθήματα όχι μόνο φτιάχνουν τη διάθεσή μας, αλλά μας κάνουν να φαινόμαστε πιο νέοι, πιο ξεκούραστοι και πιο ζωντανοί.

Το συναίσθημα καθρεφτίζεται στο πρόσωπο
Οι εκφράσεις που παίρνει το πρόσωπό μας δεν είναι απλώς καθρέφτης των συναισθημάτων μας. Οι μύες του προσώπου, επειδή είναι συνδεδεμένοι άμεσα με το δέρμα, ενισχύουν τα όσα νιώθουμε. Κι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι λειτουργεί και αντίστροφα: αν υιοθετήσουμε συνειδητά μια θετική έκφραση, όπως ένα χαμόγελο, αυτό μπορεί να επηρεάσει και την ψυχολογία μας προς το καλύτερο. Με άλλα λόγια, η εμφάνιση και το συναίσθημα συνεργάζονται και το ένα σπρώχνει το άλλο.

Όταν τα αρνητικά συναισθήματα αφήνουν σημάδια
Το πρόσωπό μας επηρεάζεται όχι μόνο από το πέρασμα του χρόνου, αλλά και από το πώς εκφράζουμε ή καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας. Για παράδειγμα, όταν δεν εκφραζουμε όσα νιώθουμε, μπορεί να σφίγγουμε ασυναίσθητα το σαγόνι μας ή να τρίζουμε τα δόντια μας. Αυτές οι μικρές αλλά συχνές κινήσεις επηρεάζουν τη φυσιογνωμία μας και σταδιακά κάνουν το πρόσωπό μας να φαίνεται πιο αυστηρό ή μεγαλύτερο. Το ίδιο συμβαίνει όταν συνοφρυωνόμαστε από ένταση ή άγχος: οι ρυτίδες έκφρασης που δημιουργούνται μπορούν να παραμείνουν για χρόνια.

Χαμόγελο: η πιο ισχυρή μορφή φροντίδας
Πριν αναζητήσεις κάποια κρέμα ή αισθητική θεραπεία, ίσως είναι καλό να αναρωτηθείς: πόσο συχνά χαμογελώ; Η ειλικρινής, φωτεινή έκφραση ευτυχίας είναι το πιο απλό και φυσικό καλλυντικό. Το χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπο, απαλύνει τις εντάσεις και στέλνει θετικά μηνύματα και στους γύρω σου αλλά κυρίως στον εαυτό σου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κουνούπια
Ιός του Δυτικού Νείλου: Ποιοι δήμοι έχουν ήδη κρούσματα και ποιοι θεωρούνται υψηλού κινδύνου
Η Αττική παραμένει στο «κόκκινο» – Πρώτο κρούσμα στη Βόρεια Ελλάδα
Ιός του Δυτικού Νείλου: Ποιοι δήμοι έχουν ήδη κρούσματα και ποιοι θεωρούνται υψηλού κινδύνου
33052-paidikoi-stathmoi-i-folia-toy-paidioy-paidikos-stathmos-hania-brefonipiakos-stathmos-nipiagogeio-kouzinapanorama.jpg
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2025 – 2026: Μέχρι πότε «τρέχουν» οι αιτήσεις – Πότε τα προσωρινά αποτελέσματα
Παιδικοί Σταθμοί: Έως τις 14 Αυγούστου η προθεσμία για τις αιτήσεις στην πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ – Πότε ανοίγουν όλα τα ΑΦΜ
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2025 – 2026: Μέχρι πότε «τρέχουν» οι αιτήσεις – Πότε τα προσωρινά αποτελέσματα
patranosokomeio
Τραγωδία στη Ροδόπη: Πέθανε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτό στον Ίμερο
Ανείπωτη τραγωδία στον Ίμερο: Το 12χρονο παιδί παρασύρθηκε με φουσκωτή λέμβο και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών, κατέληξε
Τραγωδία στη Ροδόπη: Πέθανε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτό στον Ίμερο