πανακοτα

Η πανακότα είναι ένα αγαπημένο ιταλικό γλυκό, το οποίο παραδοσιακά φτιάχνεται με κρέμα γάλακτος, αλλά μπορεί να προσαρμοστεί για να είναι εξίσου νηστίσιμο και νόστιμο.

Αν θέλεις να απολαύσεις τη γλυκιά γεύση της, χωρίς να χρησιμοποιήσεις ζωικά προϊόντα, μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με γάλα αμυγδάλου.

Η συνταγή αυτή είναι απλή και απολαυστική, προσφέροντας την τέλεια ισορροπία γεύσης και υφής, ιδανική για οποιονδήποτε επιθυμεί ένα ελαφρύ και γευστικό επιδόρπιο, χωρίς να παραβιάζει τους νηστευτικούς περιορισμούς.

Υλικά

  • 600 ml γάλα αμυγδάλου
  • 4 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική ή 30 σταγόνες εκχύλισμα στέβια
  • 15 γρ. ζελατίνη φυτικής προέλευσης
  • 1 κλωναράκι βανίλιας ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Γλυκό του κουταλιού ή μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και την αφήνουμε να μαλακώσει για 5-10 λεπτά.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, τοποθετούμε το γάλα αμυγδάλου, τη στέβια και το κλωναράκι βανίλιας (αν χρησιμοποιούμε) και τοποθετούμε στη φωτιά.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο ζεστό γάλα αμυγδάλου.
  5. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
  6. Αν χρησιμοποιούμε εκχύλισμα βανίλιας, το προσθέτουμε.
  7. Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας (αν χρησιμοποιούμε).
  8. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ ή ποτήρια.
  9. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 3-4 ώρες, ή μέχρι να σφίξει η πανακότα.
  10. Σερβίρουμε την πανακότα κρύα με γλυκό του κουταλιού ή μέλι (προαιρετικά).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σούπα
Ποια κομμάτια μοσχαριού μας οδηγούν στην ιδανική κρεατόσουπα
Η κρεατόσουπα κατέχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική κουζίνα, καθώς συνδυάζει θρεπτική αξία, παρηγορητική γεύση και παράδοση. Είναι το φαγητό που...
Ποια κομμάτια μοσχαριού μας οδηγούν στην ιδανική κρεατόσουπα
πορτα
Ξύλινες πόρτες: Καθαριότητα και φυσική λάμψη χωρίς φθορές
Με μερικά απλά και δοκιμασμένα σπιτικά κόλπα μπορούμε να τις καθαρίσουμε αποτελεσματικά, χωρίς να ταλαιπωρήσουμε το ξύλο ή να αλλοιώσουμε την...
Ξύλινες πόρτες: Καθαριότητα και φυσική λάμψη χωρίς φθορές
μηχανι
Φροντίδα κινητήρα: Πώς να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας απο το κρύο
Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα αποτελούν μια πραγματική δοκιμασία για τον κινητήρα και τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Ιδιαίτερα τις πρώτες...
Φροντίδα κινητήρα: Πώς να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας απο το κρύο
ergazomenoi.jpg
Ετήσια άδεια: Το νέο καθεστώς από το 2026
Από την 1η Ιανουαρίου 2026 τίθεται σε εφαρμογή ένα ανανεωμένο πλαίσιο για τη χορήγηση της ετήσιας κανονικής άδειας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της...
Ετήσια άδεια: Το νέο καθεστώς από το 2026