λεφτ
Η εν λόγω μείωση, η οποία συνδέεται με τις εισφορές για την υγειονομική περίθαλψη, έχει στόχο την ελάφρυνση των εργαζομένων, καθώς και την ενίσχυση της οικονομικής τους κατάστασης

Από το 2025, οι μισθοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αναμένεται να αυξηθούν κατά 0,5% λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που αφορούν την παρακράτηση των αποδοχών των εργαζομένων.

Η εν λόγω μείωση, η οποία συνδέεται με τις εισφορές για την υγειονομική περίθαλψη, έχει στόχο την ελάφρυνση των εργαζομένων, καθώς και την ενίσχυση της οικονομικής τους κατάστασης. Οι νέες ρυθμίσεις, που ανακοινώθηκαν από τον ΕΦΚΑ, περιλαμβάνουν μειώσεις στις εισφορές για την ασθένεια σε είδος, μειώνοντας το ποσοστό για τον εργοδότη και τον εργαζόμενο κατά 0,5% και 0,5% αντίστοιχα. Αυτό μεταφράζεται σε συνολική μείωση του ποσοστού κατά 1%, ενώ οι εισφορές για την ασθένεια σε χρήμα παραμένουν αμετάβλητες.

Η μείωση αυτή προσφέρει μικρά αλλά σημαντικά κέρδη για τους εργαζομένους, με το ετήσιο όφελος να κυμαίνεται από 58 ευρώ για τους χαμηλόμισθους έως 387 ευρώ για τους υψηλόμισθους.

Είναι γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα έχουν μειωθεί συνολικά κατά 5,4% και πλησιάζουν τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει περαιτέρω μειώσεις, με μια νέα μείωση κατά 0,5% να προγραμματίζεται μέχρι το 2027.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δουκας
Κριτική Δούκα στον Ανδρουλάκη: «Δεν σε αμφισβήτησα, μην ποινικοποιείς το διάλογο, κάνεις συνέδριο με αλγόριθμο, παράγεις εσωστρέφεια»
Σκληρή κριτική Δούκα προς Ανδρουλάκη για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Κριτική Δούκα στον Ανδρουλάκη: «Δεν σε αμφισβήτησα, μην ποινικοποιείς το διάλογο, κάνεις συνέδριο με αλγόριθμο, παράγεις εσωστρέφεια»