μηλοπιτα
Φώτο: kirbiecravings.com.
H πιο εύκολη συνταγή χωρίς βούτυρο

Αν σας αρέσουν οι μηλόπιτες, θα έχετε δοκιμάσει πολλές συνταγές αναζητώντας την καλύτερη, βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για μηλόπιτα με τέσσερα μόνο υλικά από το kirbiecravings.com.

Το μυστικό για να φουσκώσει η μηλόπιτα και να έχει αφράτη υφή είναι το χτύπημα των αυγών. Τα αυγά και η ζάχαρη χτυπιούνται για περίπου οκτώ λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό. Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα ή μοσχοκάρυδο με το μείγμα.

Υλικά

  • 3 μέτρια μήλα
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψί και το λαδώνετε
  2. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε κύβους.
  3. Σε ένα μπολ προσθέστε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπήστε με το μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ ανοιχτό
  4. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα και στη συνέχεια ρίξτε τα μήλα ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα στο κουρκούτι.
  5. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
  6. Αφήνετε τη μηλόπιτα να κρυώσει για περίπου 20-30 λεπτά πριν την πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και την κόβετε σε κομμάτια για να τη σερβίρετε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα