Πρωινό
Γιατί πρέπει να τρώτε πάντα πρωινό και να μη φεύγετε νηστικοί από το σπίτι

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να φύγουν από το σπίτι χωρίς να έχουν φάει πρωινό, μία επιλογή που έχει αρκετά αρνητικά.

Επιδεινώνει τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου

Η αποφυγή του πρωινού γεύματος θα μπορούσε να επιβαρύνει την υγεία του εντέρου και όσους πάσχουν από φλεγμονώδεις νόσους. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα υγιεινό, ισορροπημένο πρωινό συχνά αποτελείται από τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτή η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σχετίζεται με καλύτερο μικροβίωμα του εντέρου και πιο πολλά καλά βακτήρια, σύμφωνα με τη διαιτολόγο, Δρα Marissa Meshulam.

Αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων

«Οι έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση πρωινού μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη διαχείριση της πείνας και της ινσουλίνης αργότερα μέσα στην ημέρα» διευκρινίζει η Δρ Meshulam. Αντίθετα, όσοι παραλείπουν το πρωινό είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία μπορεί να συμβάλλει σε παράγοντες κινδύνου καρδιακών παθήσεων όπως η υπέρταση, η ανισορροπία της χοληστερόλης (δυσλιπιδαιμία) και τα υψηλότερα επίπεδα φλεγμονής.

Επιπλέον, παραλείποντας το πρωινό, χάνετε την ευκαιρία να προσφέρετε από νωρίς στον οργανισμό σας τρόφιμα πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι ευεργετικά για τη λειτουργία της καρδιάς.

Αυξάνει το αίσθημα της πείνας

Αν και η παράλειψη οποιουδήποτε γεύματος φέρνει μεγαλύτερο αίσθημα της πείνας, το πρωινό ειδικότερα παίζει βασικό ρόλο στο αίσθημα του κορεσμού για ολόκληρη τη διάρκεια της ημέρας. Το φαγητό, και ειδικά τα γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες, μειώνει τη γκρελίνη, την ορμόνη της πείνας, ενώ αυξάνει τις ορμόνες του κορεσμού, όπως η GLP-1, σημειώνει η Δρ Meshulam. Έτσι, αν παραλείψετε το πρωινό, θα νιώθετε πιο πεινασμένοι και λιγότερο δραστήριοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε και να αποδώσετε.

Πηγή: ygeiamou.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα