Σερίφηδες
Να αποφυλακιστούν οι «σερίφηδες» που έβαλαν σε κοντέινερ 13 μετανάστες ζητεί η Εισαγγελέας

Να αποφυλακιστούν οι τρεις προσωρινά κρατούμενοι, αποκαλούμενοι «σερίφηδες» του Έβρου, οι οποίοι κατηγορούνται για μία σειρά από αδικήματα, όταν τον περσινό Αύγουστο κράτησαν ομήρους 13 μετανάστες και πρόσφυγες από το Πακιστάν και τη Συρία σε ένα τρέιλερ – κλουβί, που περιέφεραν σε δασικές περιοχές της Αλεξανδρούπολης ανεβάζοντας και βίντεο στο facebook και υποδεικνύοντάς τους σαν «εμπρηστές», ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η αντεισαγγελέας Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το voria.gr, στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζήτησε την παραπομπή τους σε δίκη για όσα υπέστησαν οι άτυχοι μετανάστες που έπεσαν στα χέρια τους και μάλιστα για τα αδικήματα για τα οποία έχουν προφυλακιστεί και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των ρατσιστικών χαρακτηριστικών. Ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή τους κράτηση με περιοριστικούς όρους, όπως άλλωστε είχε πράξει μετά τη σύλληψή τους αφού απολογήθηκαν, αφιερώνει ένα μεγάλο τμήμα της πρότασής της στην ανάλυση των επιχειρημάτων της για την αποφυλάκιση των τριών κατηγορουμένων μέχρι τη δίκη.

Η εισαγγελική πρόταση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, που αφορά τις κατηγορίες που είχε απαγγείλει η ίδια στους 13 μετανάστες και για τις οποίες απηλλάγησαν, πλην της παράνομης εισόδου. Κυρίως για την απόπειρα εμπρησμού, κατηγορία που προέκυψε από τους ισχυρισμούς των αυτόκλητων «σερίφηδων» ότι οι μετανάστες ήθελαν να βάλουν φωτιά στο δάσος. Είχαν παρουσιάσει μάλιστα στους αστυνομικούς και έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με λάστιχο αυτοκινήτου, σανίδια και σφουγγάρι, τον οποίο οι μετανάστες κατηγορήθηκαν ότι πήγαν να πυροδοτήσουν με τη μέθοδο της… τριβής, ισχυρισμοί που καταρρίφτηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο επέκρινε τη στάση των τριών κατηγορουμένων - ενός Αλβανού και δύο Ελλήνων.

Η πρόταση αποφυλάκισης

Την ίδια ώρα πάντως η αντεισαγγελέας με ένα αναλυτικό σκεπτικό ζητάει από το συμβούλιο να αποφυλακίσει τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορούμενους για τα βαριά αδικήματα, για τα οποία προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη. Αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι δεν είναι ούτε ύποπτοι φυγής, ούτε επικίνδυνοι να διαπράξουν παρόμοια αδικήματα. Στο μεγάλης έκτασης σκεπτικό, σε σύγκριση με αντίστοιχα σε άλλες δικαστικές αποφάσεις, σημειώνει μεταξύ άλλων πως «ουδόλως διαπιστώνεται ότι προκύπτει σκοπός φυγής οποιουδήποτε εκ των τριών κατηγορουμένων», όπως και ότι «δεν διαγιγνώσκεται κίνδυνος υποτροπής αυτών και ότι, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να κριθεί ότι οι κατηγορούμενοι, εάν αφεθούν ελεύθερο, είναι πιθανό να διαπράξουν άλλα αδικήματα»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εμμανουήλ Μπελαδάκης
ΔΠΕ Ηρακλείου: Σημαντική μείωση του μαθητικού πληθυσμού την τελευταία δεκαετία
«Έχουμε σταδιακή μείωση κατά περίπου 1.200 μαθητές την τελευταία δεκαετία, γεγονός που αντικατοπτρίζει μια βαθιά δημογραφική και κοινωνική μεταβολή»
ΔΠΕ Ηρακλείου: Σημαντική μείωση του μαθητικού πληθυσμού την τελευταία δεκαετία
enoikiazetai
Ο εφιάλτης της φοιτητικής στέγης στην Αθήνα: Υπέρογκα ενοίκια, παράνομες απαιτήσεις ιδιοκτητών και μηδαμινή κρατική μέριμνα
Η φοιτητική κατοικία στην Αθήνα έχει μετατραπεί σε κοινωνική πληγή. Χιλιάδες φοιτητές καλούνται να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους με...
Ο εφιάλτης της φοιτητικής στέγης στην Αθήνα: Υπέρογκα ενοίκια, παράνομες απαιτήσεις ιδιοκτητών και μηδαμινή κρατική μέριμνα
skilos
Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε 60χρονη που άφησε σκύλο κλεισμένο στο αυτοκίνητο μες στη ζέστη
Τον εγκατέλειψε χωρίς κλιματισμό και με κλειστά παράθυρα – Παρενέβη η Αστυνομία στα Νέα Βρασνά Θεσσαλονίκης
Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε 60χρονη που άφησε σκύλο κλεισμένο στο αυτοκίνητο μες στη ζέστη
forologikes_diloseis.jpg
Φορολογικές δηλώσεις: ΑΑΔΕ: Πρόστιμα της ΑΑΔΕ 100 έως 500 ευρώ για καθυστερήσεις – Ποιοι εξαιρούνται
Πρόστιμα για τις φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει και τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
Φορολογικές δηλώσεις: ΑΑΔΕ: Πρόστιμα της ΑΑΔΕ 100 έως 500 ευρώ για καθυστερήσεις – Ποιοι εξαιρούνται