Σερίφηδες
Να αποφυλακιστούν οι «σερίφηδες» που έβαλαν σε κοντέινερ 13 μετανάστες ζητεί η Εισαγγελέας

Να αποφυλακιστούν οι τρεις προσωρινά κρατούμενοι, αποκαλούμενοι «σερίφηδες» του Έβρου, οι οποίοι κατηγορούνται για μία σειρά από αδικήματα, όταν τον περσινό Αύγουστο κράτησαν ομήρους 13 μετανάστες και πρόσφυγες από το Πακιστάν και τη Συρία σε ένα τρέιλερ – κλουβί, που περιέφεραν σε δασικές περιοχές της Αλεξανδρούπολης ανεβάζοντας και βίντεο στο facebook και υποδεικνύοντάς τους σαν «εμπρηστές», ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η αντεισαγγελέας Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το voria.gr, στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζήτησε την παραπομπή τους σε δίκη για όσα υπέστησαν οι άτυχοι μετανάστες που έπεσαν στα χέρια τους και μάλιστα για τα αδικήματα για τα οποία έχουν προφυλακιστεί και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των ρατσιστικών χαρακτηριστικών. Ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή τους κράτηση με περιοριστικούς όρους, όπως άλλωστε είχε πράξει μετά τη σύλληψή τους αφού απολογήθηκαν, αφιερώνει ένα μεγάλο τμήμα της πρότασής της στην ανάλυση των επιχειρημάτων της για την αποφυλάκιση των τριών κατηγορουμένων μέχρι τη δίκη.

Η εισαγγελική πρόταση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, που αφορά τις κατηγορίες που είχε απαγγείλει η ίδια στους 13 μετανάστες και για τις οποίες απηλλάγησαν, πλην της παράνομης εισόδου. Κυρίως για την απόπειρα εμπρησμού, κατηγορία που προέκυψε από τους ισχυρισμούς των αυτόκλητων «σερίφηδων» ότι οι μετανάστες ήθελαν να βάλουν φωτιά στο δάσος. Είχαν παρουσιάσει μάλιστα στους αστυνομικούς και έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με λάστιχο αυτοκινήτου, σανίδια και σφουγγάρι, τον οποίο οι μετανάστες κατηγορήθηκαν ότι πήγαν να πυροδοτήσουν με τη μέθοδο της… τριβής, ισχυρισμοί που καταρρίφτηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο επέκρινε τη στάση των τριών κατηγορουμένων - ενός Αλβανού και δύο Ελλήνων.

Η πρόταση αποφυλάκισης

Την ίδια ώρα πάντως η αντεισαγγελέας με ένα αναλυτικό σκεπτικό ζητάει από το συμβούλιο να αποφυλακίσει τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορούμενους για τα βαριά αδικήματα, για τα οποία προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη. Αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι δεν είναι ούτε ύποπτοι φυγής, ούτε επικίνδυνοι να διαπράξουν παρόμοια αδικήματα. Στο μεγάλης έκτασης σκεπτικό, σε σύγκριση με αντίστοιχα σε άλλες δικαστικές αποφάσεις, σημειώνει μεταξύ άλλων πως «ουδόλως διαπιστώνεται ότι προκύπτει σκοπός φυγής οποιουδήποτε εκ των τριών κατηγορουμένων», όπως και ότι «δεν διαγιγνώσκεται κίνδυνος υποτροπής αυτών και ότι, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να κριθεί ότι οι κατηγορούμενοι, εάν αφεθούν ελεύθερο, είναι πιθανό να διαπράξουν άλλα αδικήματα»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anergia-people.jpg
Βραζιλία: Καθιέρωσε την 21η Σεπτεμβρίου ως «Εθνική Ημέρα του Έλληνα Μετανάστη»
Η Βραζιλία πέρασε νόμο με τον οποίο καθιερώνεται η 21η Σεπτεμβρίου ως «Εθνική Ημέρα του Έλληνα Μετανάστη»
Βραζιλία: Καθιέρωσε την 21η Σεπτεμβρίου ως «Εθνική Ημέρα του Έλληνα Μετανάστη»
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καταγγελία για μαζικές εξώσεις φοιτητών από τις εστίες
«Δεν είναι τυχαίο που βιάζονται να ξεκληρίσουν  όλες τις Εστίες, απ’ όταν έλαβαν έγκριση για κονδύλι 5,6 εκ. ευρώ για «αναβάθμιση των Φοιτητικών...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καταγγελία για μαζικές εξώσεις φοιτητών από τις εστίες
ypaith
ΙΕΠ: Έλλειμμα ύψους 589.500 ευρώ - Το ΥΠΑΙΘΑ αποσύρει χρήματα από τα ΑΕΙ για να το καλύψει
«Τρύπα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο ΙΕΠ – Η απόφαση Πιερρακάκη να αποσύρει χρήματα από τα δημόσια πανεπιστήμια
ΙΕΠ: Έλλειμμα ύψους 589.500 ευρώ - Το ΥΠΑΙΘΑ αποσύρει χρήματα από τα ΑΕΙ για να το καλύψει