προσφυγες
Οι πρόσφυγες έχουν υποβάλει ήδη αίτημα ασύλου και περιμένουν την έκβασή του

Σε δομές φιλοξενίας προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα μεταφέρθηκαν εδώ και λίγες μέρες οι πρόσφυγες που συνελήφθησαν από αυτόκλητους πολιτοφύλακες στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου και τους έβαλαν σε αυτοσχέδιο κλουβί, θεωρώντας τους ύποπτους για απόπειρα εμπρησμού στην περιοχή.

Οι πρόσφυγες έχουν ήδη υποβάλει αίτημα ασύλου και περιμένουν την έκβαση του αιτήματος τους. Σύμφωνα με τον Γιάννη Πατζανακίδη, έναν από τους δικηγόρους τους, ο οποίος τους επισκέφτηκε στο ΚΥΤ οι πρόσφυγες ξεπέρασαν το πρώτο σοκ μετά την σύλληψη τους, νιώθουν ασφαλής και αισιόδοξοι ότι το αίτημα ασύλου που υπέβαλαν στην ελληνική Πολιτεία θα έχει θετική έκβαση. 

«Αναμένουμε την πλήρη και οριστική δικαίωση των εντολέων μας από το αρμόδιο Δικαστήριο. Η στοχοποίηση των προσφύγων και η προσπάθεια απανθρωποποίησης τους βρέθηκαν αντιμέτωπες με την αλληλεγγύη χιλιάδων ανθρώπων. Μια πρώτη μάχη με το ρατσισμό κερδήθηκε αλλά έχουμε πολύ δρόμο γιατί το να στοχοποιείται ο πιο ευάλωτος είναι το πιο εύκολο εργαλείο διαχείρισης μιας κρίσης αλλά και το πιο επικίνδυνο» δήλωσε στο ethnos.gr o κ. Πατζανακίδης. 

Παραμένουν προφυλακιστέοι οι «σερίφηδες»

Στο μεταξύ προσωρινά κρατούμενοι παραμένουν με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης οι τρεις αυτόκλητοι πολιτοφύλακες για την παράνομη κράτηση και μεταφορά μεταναστών με αυτοσχέδιο τρέιλερ. Εισαγγελέας και ανακρίτρια Αλεξανδρούπολης είχαν διαφωνήσει μετά τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων, καθώς η πρώτη ήθελε να αφεθούν ελεύθεροι με όρους, ενώ η ανακρίτρια να προφυλακιστούν. Στο βούλευμα με το οποίο το δικαστικό συμβούλιο έλυσε τη διαφωνία υπέρ της ανακρίτριας τονίζονται τα στοιχεία που οδηγούν ότι το έγκλημα τελέστηκε με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι στον Έβρο και κατά το παρελθόν, είχαν εμφανιστεί κάποιες ομάδες πολιτών που δήλωναν πολιτοφύλακες και «φύλακες του Συντάγματος» με αφορμή την αθρόα μετακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα δια μέσου του Έβρου.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr

Δημοσκοπικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες: Πώς «βαθμολογούν» οι πολίτες την κυβέρνηση και τι… προβλέπουν για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το αίσχος της Δύσης προς τον Ελληνικό Πολιτισμό: Ένας Ενετός γκρεμίζει τον Παρθενώνα και οι φίλοι μας Δυτικοί αγοράζουν τα σπαράγματά του

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ
ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου
Τα χρήματα θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου, μετά τις 16:00 – 17:00
ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΟΠΑ στην 3η θέση πανελλαδικά: Υψηλή διάκριση στα ποιοτικά κριτήρια χρηματοδότησης ΑΕΙ
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης...
ΟΠΑ στην 3η θέση πανελλαδικά: Υψηλή διάκριση στα ποιοτικά κριτήρια χρηματοδότησης ΑΕΙ
ΕΘΑΑΕ, Πανεπιστήμια
Χρηματοδότηση ΑΕΙ 2026: Στο «φως» η εισήγηση της ΕΘΑΑΕ προς το Υπουργείο Παιδείας
Ο νέος «χάρτης» των κονδυλίων – Ποιοι κερδίζουν το στοίχημα της αξιολόγησης και ποιοι κινδυνεύουν με «ψαλίδι»
Χρηματοδότηση ΑΕΙ 2026: Στο «φως» η εισήγηση της ΕΘΑΑΕ προς το Υπουργείο Παιδείας
τραμπ
Απειλή Τραμπ στο Ιράν: «Κάντε συμφωνία για τα πυρηνικά. Η επόμενη επίθεση θα είναι χειρότερη»
Κλιμάκωση της ρητορικής Τραμπ απέναντι στο Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
Απειλή Τραμπ στο Ιράν: «Κάντε συμφωνία για τα πυρηνικά. Η επόμενη επίθεση θα είναι χειρότερη»