Στη Βουλή η ρύθμιση για το «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»- Τι αλλάζει στο πρόγραμμα
Επιπλέον, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες .ή επικαρπωτές με ποσοστό κυριότητας/επικαρπίας ακόμη και ίσο του 50%

Στη Βουλή κατατέθηκε η ρύθμιση για την δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης στο Πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, που περιλαμβάνονται σε σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, με τη ρύθμιση που κατατέθηκε, προστίθεται η δυνατότητα προκαταβολής μέρους της επιδότησης στους δικαιούχους του προγράμματος.

Σκοπός της προσθήκης αυτής είναι η βελτίωση της ελκυστικότητας του προγράμματος και η βέλτιστη δυνατή προσέλκυση και εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών των δικαιούχων.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες .ή επικαρπωτές με ποσοστό κυριότητας/επικαρπίας ακόμη και ίσο του 50%, ενώ μέχρι πρότινος προβλεπόταν το ποσοστό αυτό έπρεπε να είναι μεγαλύτερο του 50% επί του ακινήτου. Η παραπάνω τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μην αποκλειστούν ζευγάρια ή οικογένειες με ιδανικά μερίδια επί της εκάστοτε ιδιοκτησίας.

Επιπλέον, με την ρύθμιση το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει το σύνολο του προϋπολογισμού του προγράμματος, ύψους 50 εκ., με την εξεύρεση των αναγκαίων κονδυλίων από τον τακτικό του προϋπολογισμό και στόχο την άμεση εκκίνηση υλοποίησης του προγράμματος.

 

Μέρος της επιδότησης, έως του 50%, μπορεί να δοθεί ως προκαταβολή. Επίσης, στόχος είναι και η αξιοποίηση 12.500 κενών κατοικιών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα