Thumbnail
Λαχταριστή συνταγή

Θέλετε κι εσείς να ανεβάσετε σε άλλο level το σνίτσελ σας;

Τότε αυτή η συνταγή με μοτσαρέλα και σάλτσα μουστάρδας είναι για εσάς!

Υλικά για τη συνταγή

Για το σνίτσελ με μοτσαρέλα

  • 1 φλιτζάνι (120 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 φλιτζάνια (150 γρ.) panko
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 500 γρ. μοτσαρέλα με μερικώς αποβουτυρωμένο γάλα

Για τη σάλτσα και τη συναρμολόγηση

  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι (ή περισσότερο) κρέμα γάλακτος πλήρους λίπους
  • 1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 4 φλιτζάνια φυτικό λάδι
  • Χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικό)
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

Βήμα 1: Η τέλεια κρούστα

  • Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ μεσαίου βάθους.
  • Σε άλλο μπολ μεσαίου βάθους, χτυπήστε καλά τα αυγά.
  • Σε ένα τρίτο μπολ μεσαίου βάθους, πασπαλίστε την τριμμένη φρυγανιά με αλάτι.

Βήμα 2: Επικάλυψη με τυρί και ψήσιμο

  • Κόψτε τη μοτσαρέλα σε 4 φέτες.
  • Αλευρώστε κάθε φέτα, αφαιρώντας το περίσσιο αλεύρι.
  • Βουτήξτε τη φέτα στο αυγό, αφήνοντας το περίσσιο υγρό να στάξει.
  • Πανάρετε τη φέτα με τριμμένη φρυγανιά, πιέζοντας για να κολλήσει καλά.
  • Επαναλάβετε το βήμα 3 και 4 με δεύτερο στρώμα αυγού και τριμμένης φρυγανιάς.
  • Τοποθετήστε τις φέτες σε λαδόκολλα και καταψύξτε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 24 ώρες.

Βήμα 3: Κρεμώδης σάλτσα μουστάρδας

  • Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέστε σκόρδο και κρεμμύδια, ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να αφρίσει, για περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατέψτε τη μουστάρδα και αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε περισσότερη κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή.

Βήμα 4: Τηγάνισμα και σερβίρισμα

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίστε τη μοτσαρέλα ανά 2 φέτες γυρίζοντας, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή, για 2-3 λεπτά ανά πλευρά.
  • Μεταφέρετε τις φέτες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε.
  • Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες.
  • Σερβίρετε το σνίτσελ με μοτσαρέλα σε πιάτα. Διακοσμήστε με μαϊντανό (προαιρετικά).
  • Σερβίρετε με τη σάλτσα μουστάρδας και φέτες λεμονιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Ζαχαράκη για νέα Ωνάσεια σχολεία: Συνεχίζουμε με σχέδιο, συνέπεια και τόλμη
«Συνεχίζουμε με σχέδιο, συνέπεια και τόλμη να επενδύουμε στα παιδιά μας, στους εκπαιδευτικούς μας και στο μέλλον της χώρας» δήλωσε η υπουργός...
Ζαχαράκη για νέα Ωνάσεια σχολεία: Συνεχίζουμε με σχέδιο, συνέπεια και τόλμη
ζελν
Σατιρικό βίντεο των Ρώσων στους Ευρωπαίους: O Ζελένσκι σε ρόλο Άγιου Βασίλη που κλέβει την Ευρώπη (Βίντεο)
Στο κλιπ, ένας Ζελένσκι Άγιος Βασίλης ντυμένος στα χρώματα της Ουκρανίας αφαιρεί τα δώρα των παιδιών, επαναφέροντας το μοτίβο της απόδοσης κάθε...
Σατιρικό βίντεο των Ρώσων στους Ευρωπαίους: O Ζελένσκι σε ρόλο Άγιου Βασίλη που κλέβει την Ευρώπη (Βίντεο)