Το κόλπο για να κοιμηθείτε γρήγορα και ποιοτικά
Εσείς το γνωρίζετε

Η απλή τεχνική αναπνοής που μπορεί να φανεί σωτήρια και να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς καλύτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας και που θα ωφελήσει και τη συνολική σου υγεία.

Ο καλός ύπνος έχει μια σειρά από σημαντικά οφέλη για την υγεία: από την τόνωση της διάθεσής μας και τη μείωση του άγχους μέχρι τον σωματική φυσικά ξεκούραση. Εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον ύπνο, το να ξέρεις πώς να κοιμάσαι καλύτερα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Οι τρόποι για να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου μπορεί να περιλαμβάνουν την απομάκρυνση ηλεκτρονικών συσκευών από το δωμάτιο, ένα χαλαρωτικό ντους, ελαφρύ γεύμα αρκετή ώρα πριν από τον ύπνο, τεχνικές χαλάρωσης κ.α.

Τα προβλήματα ύπνου είναι κοινά και οι λόγοι που δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε είναι πιθανό να αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Για παράδειγμα, η ασθένεια, η εργασία ή η απόκτηση μωρού είναι κάποιοι από τους παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν εντελώς το πρόγραμμα ενός ανθρώπου. Μερικές άγρυπνες νύχτες συνήθως δεν προκαλούν ανησυχία, αλλά μπορεί να γίνει πρόβλημα εάν η έλλειψη ύπνου αρχίσει να επηρεάζει την καθημερινότητά μας.

Ο ειδικός Navsah Ridan Karamehmet, μοιράστηκε μια τεχνική αναπνοής που ονομάζεται Chandra Bhedana και η οποία, όπως υποστηρίζει, βοηθά πολύ σημαντικά στον ύπνο. «Η Chandra Bhedana είναι μια τεχνική που παρέχει τόσο σωματική όσο και ψυχολογική χαλάρωση ενεργοποιώντας το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Βοηθά να δροσίσει το σώμα, να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να ανακουφίσει από το στρες», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Πώς να εξασκηθείς στο Chandra Bhedana;

1. Κάθισε σε μια άνετη θέση με τη σπονδυλική σου στήλη ίσια.

2. Τοποθέτησε το δείκτη και το μεσαίο δάχτυλό σου στο μέτωπό σου.

3. Κάνε εναλλαγή τον αντίχειρα και τον παράμεσο για να κλείσεις το δεξί και το αριστερό ρουθούνι.

4. Κλείσε το δεξί ρουθούνι με τον αντίχειρά σου και κάνε εισπνοή από το αριστερό.

5. Κλείσε το αριστερό ρουθούνι με τον παράμεσο και κάνε εκπνοή από το δεξί.

Ο Navsah, ιδρυτής του Breath Hub, είπε ότι πρέπει να το εξασκηθείς για 10 τουλάχιστον φορές μέχρι να νιώσεις το αποτέλεσμα. «Εάν είσαι νέος στην εξάσκηση της μεθόδου της αναπνοής, μπορείς να διατηρήσεις τη διάρκεια της εισπνοής και της εκπνοής ίση. Καθώς η πρακτική σου βελτιώνεται, η παράταση των εκπνοών δύο φορές όσο οι εισπνοές θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της τεχνικής. Καθώς προχωράς, μπορείς επίσης να προσθέσεις ένα κράτημα της αναπνοής κλείνοντας και τα δύο ρουθούνια αφού εισπνεύσεις».

Ο ειδικός στο θέμα, λέει πώς η αϋπνία, το ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωινό ξύπνημα -νιώθοντας ταραχή- είναι τυπικά στη σύγχρονη ζωή, όπου οι άνθρωποι δεν εξετάζουν τους βαθύτερους λόγους πίσω από αυτές τις ενοχλητικές συνθήκες που δεν βλάπτουν απλώς τον ύπνο μας άλλα και τη συνολική μας υγεία.

Μια άλλη χρήσιμη τεχνική αναπνοής που είναι ευρέως γνωστή για τη μείωση του άγχους και της ανησυχίας είναι το 4-7-8. Αυτό γίνεται εισπνέοντας από τη μύτη για τέσσερα δευτερόλεπτα, κρατώντας την αναπνοή μας για επτά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια κάνοντας εκπνοή αργά για οκτώ δευτερόλεπτα.

Πηγή: Queen

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιβίβαση σε αεροπλάνο
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Το ρούχο που πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε στις πτήσεις σας, σύμφωνα με μία αεροσυνοδό - Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια μας στο...
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Πιερρακάκης
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας
Πανελλαδικές 2024: Με σκοπό το υπουργείο Παιδείας να «διασκεδάσει» τον νέο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ανακοινώσει λίγες περισσότερες θέσεις...
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας