Ζευγάρι
Ποια είναι η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου που σώζει την υγεία και τη σχέση μας

Το απόλυτο game changer. Το μυστικό για μία επιτυχημένη συμβίωση, έναν επιτυχημένο γάμο. Το κλειδί για μία καλή, ευτυχισμένη, μακριά από παρεξηγήσεις, συγκρούσεις και τσακωμούς, κοινή ζωή. 

Ως όλα τα παραπάνω παρουσιάζεται η «σκανδιναβική μέθοδος ύπνου», όρο που εφηύρε μία TikToker και έχει γίνει viral στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

«Το όφελος από κάτι σαν τη σκανδιναβική μέθοδο ύπνου είναι ότι και οι δύο σύντροφοι έχουν τον ύπνο που χρειάζονται και δικαιούνται. Δεν κοιμάται ο ένας καλά σε βάρος του άλλου», εξηγεί η Alicia Roth, PhD, ψυχολόγος ύπνου στην Cleveland Clinic.

Αν και η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου δεν είναι πανάκεια για όλα τα προβλήματα ύπνου που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια, η Δρ Ροθ λέει ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Για παράδειγμα, ο ύπνος με ξεχωριστές κουβέρτες μπορεί να είναι καλή ιδέα εάν ένας από τους δύο κάνει ανήσυχο ύπνο και στριφογυρίζει συνεχώς τη νύχτα.

Η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει για ζευγάρια με διαφορετικές προτιμήσεις θερμοκρασίας – κάθε άτομο μπορεί να επιλέξει πόσο βαριά θα είναι η κουβέρτα του.

Στο τέλος της ημέρας, λέει, το «κλειδί» είναι να μιλήσετε στον άλλον σας για τις συνήθειες ύπνου σας.

@ericastolmandowdy the Scandinavian sleep method is an absolute game changer. 10/10 recommend ☁️ #scandinaviansleepmethod #danishdesign #danishinterior ♬ original sound - Erica Stolman Dowdy

Η σημασία του καλού ύπνου

Τονίζει δε ότι ο καλός ύπνος είναι σημαντικός για κάθε σχέση.

«Κανείς δεν πρέπει να θυσιάζει τον ύπνο του για τον ύπνο του συντρόφου του και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για να παραμείνουν υγιείς οι σχέσεις», εξηγεί η Δρ Ροθ.

«Αν ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι στερούνται τον ύπνο, όχι μόνο θα αισθάνονται δυστυχισμένοι, αλλά μπορεί να υπάρχει και κάποια δυσαρέσκεια από τη σχέση, αν συμβαίνει αυτό», προσθέτει.

Η Δρ Ροθ λέει, επίσης, ότι δεν είναι ντροπή οι σύντροφοι να κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια, αν υπάρχουν άλλοι παράγοντες, όπως το ροχαλητό, στο παιχνίδι.

Άλλωστε ο επαρκής ύπνος δεν είναι κρίσιμος μόνο για την ενίσχυση μιας υγιούς σχέσης, αλλά και για τη γενική υγεία μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher-daskalos
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών σε σταθερή ημερομηνία...
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Άνοια
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας
Η Νο1 τροφή που πρέπει να περιορίσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας