Κοινωνία 0

Νέα απάτη με SMS για λάθος διεύθυνση πακέτου από τα ΕΛΤΑ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι αναγράφεται στο μήνυμα

Την αυξημένη διακίνηση προϊόντων και δώρων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών αλλά και των ΕΛΤΑ κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς επιχειρούν να αξιοποιήσουν απατεώνες που στέλνουν παραπλανητικά SMS τα οποία περιέχουν και ένα url για να πατήσουν τα υποψήφια θύματα.

Αποστολέας του SMS που έχουν λάβει αρκετοί πολίτες τα τελευταία 24ωρα – ορισμένοι και περισσότερες από μια φορές – εμφανίζεται ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Το κείμενο ξεκινά με τη φράση «ελληνική ανάρτηση» ενώ στη συνέχεια το δόλωμα της απάτης συνεχίζει ως εξής: «Σημειώστε ότι δεν μπορούμε να σας παραδώσουμε το προϊόν λόγω λανθασμένης διεύθυνση παράδοσης».

Οι απατεώνες στη συνέχεια ζητούν από τα υποψήφια θύματά τους να πατήσουν έναν σύνδεσμο (url) «για να διορθώσετε αμέσως τις πληροφορίες».

Για να πείσουν, δε, τα θύματά τους οι απατεώνες υποστηρίζουν στη συνέχεια ότι «μόλις τα δεδομένα διορθωθούν, θα σας τα στείλουμε ξανά αμέσως» ενώ το απατηλό SMS καταλήγει ως εξής: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σας εύχονται καλή μέρα».

απατη
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία