εργαζόμενοι, υπολογιστές, γραφείο
"Ακόμη και στις 59 χώρες όπου οι ενήλικες γυναίκες έχουν υψηλότερη εκπαίδευση από τους άνδρες, η μέση χρηματική απόκλιση είναι 39 τοις εκατό."

Τα νέα δεδομένα για την ισότητα των φύλων που δημοσιεύτηκαν από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία χώρα στην Ευρώπη όπου οι γυναίκες κερδίζουν περισσότερα από τους άνδρες, ακόμη κι όταν οι γυναίκες έχουν υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης ή το ίδιο με τους άνδρες.

Σύμφωνα με την έκθεση του UNDP, σε 59 χώρες, οι γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερα χρόνια σπουδών από τους άνδρες, με μια μικρή διαφορά που κυμαίνεται από δύο χρόνια έως περίπου έναν μήνα.

Η ίδια έκθεση αποκαλύπτει ότι υπάρχουν συνολικά 17 χώρες στην Ευρώπη όπου οι γυναίκες έχουν υψηλότερη εκπαίδευση, αλλά το ετήσιο εισόδημά τους είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με τους άνδρες, αναφέρει το Erudera.com

Οι άνδρες στην Ελλάδα επενδύουν έξι μήνες περισσότερο από τις γυναίκες στην εκπαίδευση. Κερδίζουν συνολικά 35.368 δολάρια, ποσό που είναι 12.478 ευρώ περισσότερο από το ετήσιο εισόδημα των γυναικών που ανέρχεται στα 22.890 δολάρια.

Δεδομένα για τις γειτονικές χώρες της Ελλάδας:

Η έρευνα του UNDP φέρνει στο φως ότι στη Βουλγαρία, οι γυναίκες δαπανούν δύο μήνες περισσότερο στο σχολείο από τους άνδρες αλλά κερδίζουν 10.248 δολάρια (9.451 ευρώ) λιγότερο από τους άνδρες.

Τουρκία: Οι άνδρες δαπανούν 1,5 χρόνο περισσότερ
ο από τις γυναίκες, αλλά η απόκλιση στο εισόδημα είναι 23.850 δολάρια (21.997 ευρώ) μεγαλύτερη για τους άνδρες.
Βόρεια Μακεδονία: Οι άνδρες επενδύουν έναν επιπλέον χρόνο στο σχολείο σε σύγκριση με τις γυναίκες και κερδίζουν 9.569 δολάρια (8.825 ευρώ) περισσότερα από αυτές.
Κύπρος: Μόνο ένας μήνας περισσότερη σχολική εκπαίδευση, αλλά οι άνδρες στην Κύπρο κερδίζουν 15.000 δολάρια (13.942 ευρώ) περισσότερα από τις γυναίκες. Οι άνδρες στην Κύπρο έχουν έτησιο εισόδημα 45.735 δολάρια (42.177 ευρώ), ενώ οι γυναίκες κερδίζουν 30.617 δολάρια (28.235 ευρώ).
Ιταλία: Οι άνδρες με μέσο όρο σπουδών 10,9 χρόνια, τρεις μήνες λιγότερα από τις γυναίκες, κερδίζουν 20.000 δολάρια (18.446 ευρώ) περισσότερα από τις γυναίκες κάθε χρόνο.

"Η αδική αξιολόγηση της εργασίας των γυναικών είναι ένα προβληματικό ζήτημα στην σημερινή εργατική δύναμη. Παρά τις μετρήσιμες διαφορές μεταξύ των φύλων, ένα σημαντικό ποσοστό του φύλου μισθολογικού χάσματος παραμένει ανεξήγητο. Συγκεκριμένα, οι στατιστικές δείχνουν ότι οι γυναίκες εκπροσωπούνται δυσανάλογα σε χαμηλοτεροαμειβόμενες επαγγελματικές θέσεις που προσφέρουν λιγότερα οφέλη, πράγμα που παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση αυτής της ανισότητας στο μισθολόγιο. Αυτή η κατάσταση απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συστημικών παραγόντων που συνcontribένουν σε αυτό το φύλου μισθολογικό χάσμα και για τη διασφάλιση δίκαιης αμοιβής για όλους." - δήλωσε η Άλμα Μυφτάρι από το Erudera.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεωργιάδης-Πολάκης
Χαμός με Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή: «Ήσουν ο πρώτος ιδιώτης σε δημόσιο νοσοκομείο» - «Τολμάς ρε κακομοίρη;»
Ανέβηκαν ξανά οι τόνοι ανάμεσα σε Γεωργιάδη και Πολάκη
Χαμός με Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή: «Ήσουν ο πρώτος ιδιώτης σε δημόσιο νοσοκομείο» - «Τολμάς ρε κακομοίρη;»
paidaki
Απίστευτο! - Δασκάλα κούρεψε 5χρονο σε νηπιαγωγείο γιατί δεν της άρεσαν τα μαλλιά του
Δασκάλα σε νηπιαγωγείο κούρεψε 5χρονο επειδή δεν της άρεσαν τα μαλλιά του, όπως καταγγέλλει η μητέρα του μικρού - Τι είπε για το περιστατικό ο Ο...
Απίστευτο! - Δασκάλα κούρεψε 5χρονο σε νηπιαγωγείο γιατί δεν της άρεσαν τα μαλλιά του
Ακρόπολη
Εφορεία Αρχαιοτήτων: ΕΔΕ για την «ξενάγηση» με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες στην Ακρόπολη
ΕΔΕ για το περιστατικό στην Ακρόπολη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών
Εφορεία Αρχαιοτήτων: ΕΔΕ για την «ξενάγηση» με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες στην Ακρόπολη