κολυθάκια
Φωτο: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Μία υπέροχη συνταγή για όλη την οικογένεια

Τα κολοκυθάκια γεμιστά είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό για ιδιαίτερες περιπτώσεις, που θα μπορεί να στολίσει το τραπέζι σας.

Παρακάτω θα βρείτε μία συνταγή από τον gastronomo.gr, για κολοκυθάκια με πλούσια γέμιση, πολύπλοκα αρώματα, πικάντικη, βουτυρένια γραβιέρα και μπέικον μαζί με σταφίδες και κουκουνάρια.

Υλικά:

Μερίδες: 5

10 κολοκύθια μεγάλα στρογγυλά, καλά πλυμένα

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσια+χοιρινή ελιά)
  • η σάρκα των κολοκυθιών
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 50 γρ. κουκουνάρια
  • 60 γρ. (3 λεπτές φέτες) ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε λίγο φρέσκο γάλα, καλά στυμμένο και τριμμένο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. γραβιέρα, σε κυβάκια 1 εκ.
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον ζωμό

  • 750 ml ζεστό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κολοκύθια γεμιστά με ανάμεικτο κιμά και γραβιέρα, αρχικά κόβουμε τα «καπάκια» των κολοκυθιών.
  2. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό κάθε κολοκυθιού, την οποία ψιλοκόβουμε σε βαθύ μπολ.
  3. Τακτοποιούμε τα κελύφη των κολοκυθιών σε βαθύ ταψί που να τα χωράει ακριβώς.

Γέμιση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  3. Τραβάμε από τη φωτιά και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τη σάρκα κολοκυθιού.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Γεμιστά

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Γεμίζουμε μέχρι επάνω τα κολοκύθια με το μείγμα και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ζωμού και περιχύνουμε τα κολοκύθια.
  4. Ψήνουμε για 1 ώρα.
  5. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα γεμιστά να γίνουν χλιαρά και σερβίρουμε τα κολοκύθια γεμιστά με ανάμεικτο κιμά και γραβιέρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lykos
Γιατί ουρλιάζουν οι λύκοι;
Μια πρόσφατη έρευνα από πανεπιστήμια της Ελβετίας και της Αυστρίας δείχνει ότι πίσω από το ουρλιαχτό τους κρύβεται κάτι περισσότερο από μια απλή...
Γιατί ουρλιάζουν οι λύκοι;
kintsugi
Kintsugi: η ιαπωνική τέχνη που μετατρέπει τα ατυχήματα σε ομορφιά
Η τέχνη του Kintsugi γεννήθηκε στην Ιαπωνία τον 15ο αιώνα και έχει να κάνει με την αποκατάσταση κεραμικών και πορσελάνινων σκευών που έσπασαν.
Kintsugi: η ιαπωνική τέχνη που μετατρέπει τα ατυχήματα σε ομορφιά