ekklisia
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Τι ανέφερε ο ιερέας που αποφάσισε να ντύσει «παπαδάκια» δύο κορίτσια

Ένας ιερέας έντυσε «παπαδάκια» δύο κορίτσια 14 ετών και παρότι η συγκεκριμένη κίνηση θα πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσει να παγιώνεται, όπως είναι σύνηθες οι συντηρητικοί κύκλοι της εκκλησίας σκανδαλίστηκαν, θέτοντάς τον σε αργία από τα καθήκοντά του.

Ο λόγος για τον πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Καρυότογλου, που κλήθηκε να απολογηθεί για όσα συνέβησαν την Κυριακή της Πεντηκοστής στην ενορία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

Σε αργία ο ιερέας

«Θα σας μεταφέρω αυτό που αποφασίστηκε από την έκτακτη συνεδρίαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου χωρίς να είμαι εγώ. Τυχαία συντελέστηκε την Κυριακή και αναδείχτηκε σε σημαντικό γεγονός με πολλαπλές αντιφάσεις. Οι αντιφάσεις του κόσμου δείχνουν πως υπάρχει ποίμνιο που αναζητεί ποιμένα. Αποκαλύπτουν πως η κοινωνία αγαπά την εκκλησία και επιθυμεί να συνδεθεί με την εκκλησία. Η αγάπη του Αρχιεπισκόπου προς το πρόσωπο μου δεν αμφισβητείται. Σέβομαι τις αποφάσεις του και δεν τις κρίνω. Τίμημα υπάρχει πάντα στην πνευματική ζωή και όταν κάνεις το καλό και όταν κάνεις το κακό. Εγώ περιμένω την απόφαση της Συνόδου» είπε αρχικά, μιλώντας στο LIVE NEWS ο πατήρ Αλέξανδρος.

«Τα δύο κορίτσια ένιωσαν πολύ ωραία. Τα παιδιά είναι τρίδυμα, δύο κορίτσι και ένα αγόρι. Και έβλεπαν τον αδελφό τους να το κάνει συνέχεα και είπα να τα ντύσουμε και αυτά. Το αγόρι ντύθηκε στο ιερό και τα κορίτσια όχι. Και χάρηκαν πάρα πολύ. Και ο πατέρας ήρθε και μου έλεγαν πως στεναχωρήθηκαν πολύ με αυτό που έγινε μετά» εξήγησε.

Στενάχωρο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι η ατομική προσπάθεια ιερέων που θέλουν να φέρουν μία ανανέωση στην εκκλησία, προκαλεί πάντα μία αναίτια σύγχυση στην παλιά και συντηρητική πλευρά της θρησκείας. Τέτοιες αναχρονιστικές αντιδράσεις που καταδικάζουν ό,τι νεότερο δημιουργείται μόνο αντιπάθεια καλλιεργούν και απομακρύνουν εν τέλει τη νέα γενιά, η οποία έχει ανάγκη να δει πώς στην εκκλησία όχι μόνο είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, αλλά και τα μυστήρια τελούνται με συνολική συμμετοχή, μακριά από τα στερεότυπα και τις «σκοροφαγωμένες» αντιλήψεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xylodarmos
Κακοποίησαν τις συζύγους τους: Δύο συλλήψεις – Ο ένας την έριξε στο έδαφος και ο άλλος τη χτύπησε
Δύο άνδρες επιτέθηκαν στις συζύγους τους και συνελήφθησαν
Κακοποίησαν τις συζύγους τους: Δύο συλλήψεις – Ο ένας την έριξε στο έδαφος και ο άλλος τη χτύπησε
tilekpaideusi
Έρευνα: Η τηλεκπαίδευση ενίσχυσε τις εκπαιδευτικές και μορφωτικές ανισότητες
Έρευνα ΚΕΜΕΤΕ για την τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της πανδημίας - Μορφωτικές ανισότητες και συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα»
Έρευνα: Η τηλεκπαίδευση ενίσχυσε τις εκπαιδευτικές και μορφωτικές ανισότητες