Κοινωνία

Χανιά: Πετάνε στο «δρόμο» το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Ετοιμάζουν κέντρο κατά των αμβλώσεων

παντοπωλείο
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME NEWS
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πρόσφατη καταγγελία στα Χανιά «δείχνει» την έξωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με στόχο την ανέγερση κέντρου κατά των αμβλώσεων στη θέση του

Μία νέα υπόθεση ήρθε στο φως στα Χανιά, όπου η Μονή Γουβερνέτου φαίνεται να προχωράει στον τερματισμό της δωρεάν παραχώρησης δυο ακινήτων που ο δήμος χρησιμοποιεί για τη στέγαση του κοινωνικού παντοπωλείου και για τη στέγαση του κοινωνικού ιατρείου-φαρμακείου, με στόχο τη δημιουργία ενός κέντρου κατά των αμβλώσεων, σύμφωνα με καταγγελία της αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής του δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη.

Όπως είναι λογικό η συγκεκριμένη κίνηση έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, όχι μόνο για την απομάκρυνση του κοινωνικού παντοπωλείου, αλλά και για την αναχρονιστική χρήση που αναμένεται να λάβει ο χώρος.

Τι συμβαίνει

Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος κάνει λόγο για «ψεύδη» λέγοντας μάλιστα ότι «ουδέποτε αναφέρθηκε σε δομή κατά των αμβλώσεων».

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων έχει περάσει στη διαδικασία διακήρυξης για την εύρεση κτιρίου ικανού να στεγάσει το κοινωνικό παντοπωλείο.

Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, σημειώνει στο neakriti: «οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου ανήκουν αποδεδειγμένα σε ευπαθείς ομάδες, καταθέτοντας τα αντίστοιχα έγγραφα από την εφορία. Κάθε χρόνο γίνεται ενημέρωση αυτών των στοιχείων. Το παντοπωλείο μας στηρίζεται κατά 90% από πόρους του δήμου, ενώ το υπόλοιπο 10% προέρχεται από δωρεές επιχειρήσεων, τοπικών συλλόγων ή μεμονωμένων ατόμων».

«Με έχει πάρει τρεις φορές τηλέφωνο από την αρχή του έτους ο θεοφιλέστατος για να μου υπενθυμίσει ότι στο τέλος του χρόνου λήγει η συμφωνία μας και να με ρωτήσει αν έχουμε προχωρήσει τη διαδικασία εύρεσης κτιρίου. Υπάρχει πίεση επειδή είχε προηγηθεί συμφωνία πάνω σε αυτό.

Ο δήμος έχει κάνει πρόταση αντιτίμου, αλλά η Εκκλησία δεν το δέχεται γιατί θέλει να αξιοποιήσει η ίδια την περιουσία της. Ο θεοφιλέστατος μού έχει πει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το ακίνητο για κέντρο στήριξης μητρότητας και κέντρο κατά των αμβλώσεων», τόνισε ακόμα η κυρία Ζερβουδάκη.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία