Γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 προϊσταμένους: Ποιες προθεσμίες ανοίγουν με νέα εγκύκλιο

Κοινωνία 0

Ελευσίνα: «Αν δεν τα καταφέρω, να ξέρεις ότι με έφαγαν αυτοί» – Συγκλονίζει η μαρτυρία του 32χρονου μετά την επίθεση με μαχαίρι

φασιστική επίθεση
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ», φέρεται να του είπαν οι δύο νεαροί που τον προσέγγισαν έξω από το σπίτι του

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία του 32χρονου που δέχθηκε επίθεση από δύο φασίστες έξω από το σπίτι του στην Ελευσίνα, το απόγευμα της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου. Ο άνδρας περιγράφει τις στιγμές της επίθεσης, την προσπάθειά του να αντισταθεί στους δύο δράστες, αλλά και τον φόβο ότι τα τραύματά του μπορεί να αποδειχθούν μοιραία.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο ίδιος σε τηλεοπτικές και διαδικτυακές συνεντεύξεις, η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 16:10, την ώρα που είχε βγάλει βόλτα τα σκυλιά του, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως. Όπως υποστηρίζει, ένας από τους δύο άνδρες τον είδε να βγαίνει από το σπίτι, απομακρύνθηκε και επέστρεψε λίγο αργότερα μαζί με δεύτερο άτομο.

Οι δύο άνδρες τον απείλησαν, δηλώνοντας ότι ανήκουν στον φασιστικό χώρο και ότι ελέγχουν την περιοχή. Ο 32χρονος υποστηρίζει ότι η επίθεση συνδέεται με τις αντιφασιστικές του πεποιθήσεις.

«Νόμιζα ότι ήθελαν να διαπληκτιστούμε λεκτικά»

Περιγράφοντας στο NEWS 24/7 πώς ξεκίνησε το περιστατικό, ο 32χρονος ανέφερε ότι αρχικά δεν αντιλήφθηκε πως οι δύο άνδρες είχαν σκοπό να τον τραυματίσουν με μαχαίρι.

Όπως είπε, προσπαθούσε να αποφύγει την ένταση, καθώς είχε μαζί του τα σκυλιά του και στην περιοχή βρισκόταν και ένα ανήλικο κορίτσι. Θεωρούσε ότι οι δύο άνδρες ήθελαν να προκαλέσουν λεκτική αντιπαράθεση και τους ζητούσε να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, ένας από αυτούς άρχισε να του φωνάζει ότι είναι φασίστες και ότι γνωρίζουν την πολιτική του ταυτότητα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι του ξεκαθάρισαν πως τον είχαν επιλέξει λόγω της αντιφασιστικής του δράσης.

«Μου απάντησαν πως προσωπικά δεν τους έχω κάνει κάτι, αλλά ξέρουν ποιος είμαι και σε ποιον χώρο ανήκω», ανέφερε, περιγράφοντας τη συζήτηση που προηγήθηκε της επίθεσης.

Η επίθεση με το μαχαίρι και τα τραύματα στα πόδια

Ο 32χρονος υποστηρίζει ότι, όταν ο ένας από τους δύο άνδρες κινήθηκε εναντίον του, αντέδρασε και κατάφερε να τον ρίξει στο έδαφος. Όπως περιγράφει, εκείνη τη στιγμή ο δεύτερος δράστης φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να άρχισε να τον χτυπά.

«Άρχισα να νιώθω τις μαχαιριές και του λέω “τι κάνεις ρε ηλίθιε, με μαχαιρώνεις;”», δήλωσε, περιγράφοντας τις στιγμές κατά τις οποίες αντιλήφθηκε ότι είχε τραυματιστεί.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, δέχθηκε δύο βαθιά χτυπήματα, ένα σε κάθε πόδι. Ο δράστης φέρεται, επίσης, να επιχείρησε να τον μαχαιρώσει στον θώρακα, χωρίς να καταφέρει να τον πλήξει στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο τραυματίας εκτιμά ότι οι δύο άνδρες κατέφυγαν στη χρήση μαχαιριού όταν διαπίστωσαν ότι ο ίδιος αντιστεκόταν. Τους περιέγραψε ως άτομα που, όπως υποστηρίζει, είχαν φτάσει στο σημείο εξοπλισμένα και με πρόθεση να του επιτεθούν.

«Πίεζα τη φλέβα για να μη χάσω πολύ αίμα»

Ιδιαίτερα συγκλονιστική είναι η περιγραφή του 32χρονου για όσα ακολούθησαν, όταν οι δράστες απομακρύνθηκαν από το σημείο και ο ίδιος προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την αιμορραγία.

Όπως είπε στο NEWS 24/7, ένας διερχόμενος οδηγός σταμάτησε για να τον βοηθήσει. Ο τραυματίας τού ζήτησε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, καθώς έχανε αίμα και φοβόταν για τη ζωή του.

Την ίδια ώρα, τηλεφώνησε στη μητέρα του, προσπαθώντας να την ενημερώσει για όσα είχαν συμβεί.

«Αν δεν τα καταφέρω, να ξέρεις ότι με έφαγαν αυτοί», φέρεται να της είπε, σύμφωνα με τη μαρτυρία του.

Ο περαστικός τον μετέφερε αρχικά σε κέντρο υγείας και στη συνέχεια ο 32χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται. Η κατάστασή του και η ανάγκη για περαιτέρω ιατρική αντιμετώπιση αξιολογούνται από τους γιατρούς.

Ποιοι είναι οι δύο νεαροί που αναζητούνται

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 18 ετών, οι οποίοι φέρονται να κινούνται στον ακροδεξιό χώρο. Οι δύο ύποπτοι αναζητούνται από τις Αρχές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ ο 22χρονος φέρεται να έχει συλληφθεί για υποθέσεις που αφορούν τη νομοθεσία περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι Αρχές εξετάζουν τα δεδομένα της υπόθεσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να υπάρχει σύνδεση με επεισόδιο που είχε σημειωθεί τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ ατόμων του ακροδεξιού και του αντιφασιστικού χώρου στην περιοχή.

Ο 32χρονος εκτιμά ότι η επίθεση είχε ιδεολογικά κίνητρα, καθώς, όπως καταγγέλλει, οι δράστες αναφέρθηκαν επανειλημμένα στις πολιτικές του πεποιθήσεις και στην αντιρατσιστική του δράση.

«Οι δημοκρατικοί άνθρωποι να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία»

Στη μαρτυρία του, ο τραυματίας συνέδεσε την επίθεση με τη βία που αποδίδει σε νεοναζιστικές ομάδες, κάνοντας αναφορά και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για την απομόνωση τέτοιων φαινομένων από την κοινωνία, τονίζοντας ότι η πολιτική διαφωνία δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για επιθέσεις και απειλές.

«Το προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας, οι δημοκρατικοί άνθρωποι, να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή η βία στις γειτονιές και στους κοινωνικούς χώρους.

Η έρευνα για την αιματηρή επίθεση στην Ελευσίνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι δύο ταυτοποιημένοι ύποπτοι εξακολουθούν να αναζητούνται από την Αστυνομία.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία