παιδιά
Αποζημίωση ζητούν οι γονείς παιδιού που τραυματίστηκε σοβαρά σε παιδότοπο

Σοβαρά τραυματίστηκε ένα 3χρονο παιδί στη Ρόδο, ενόσω έπαιζε σε παιδότοπο το Μάρτιο του 2018, ενώ οι γονείς ζητούν αποζημίωση από τους υπεύθυνους του χώρου.

Οι γονείς τούς κατηγορούν για έλλειψη εποπτείας ανηλίκου η οποία έγινε αφορμή για να πέσει το παιδί τους από το φουσκωτό στο οποίο διασκέδαζε με συνέπεια να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διάσειση.

Η υπόθεση

Συγκεκριμένα οι γονείς σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα dimokratiki.gr προσέφυγαν χθες κατά τεσσάρων ατόμων, μιας ανώνυμης και μιας ετερόρρυθμης εταιρείας, διεκδικώντας να τους καταβάλουν για λογαριασμό του ανήλικου τέκνου τους, ηλικίας σήμερα οκτώ ετών το ποσό των 200.000 ευρώ και ατομικά στον πατέρα και την μητέρα από 10.000 ευρώ.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου που έχει κρίνει ένοχους πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεους κατά παραυτουργία τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους στη δίκη.

Το δικαστήριο έκρινε συγκεκριμένα ένοχους τρεις υπαλλήλους και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης και επέβαλε στους δύο πρώτους, μία κάτοικο των Αθηνών και μία της Ρόδου, ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή και στον τέταρτο, κάτοικο Αττικής, ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Αθώα κρίθηκε μια συγκατηγορούμενή τους, κάτοικος Ρόδου.

Αποτέλεσμα της αμελούς συμπεριφοράς απάντων των κατηγορουμένων ήταν ένα μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί να διαπληκτιστεί και να σπρώξει τον τριών περίπου ετών γιο των εγκαλούντων και να προκαλέσει την σφοδρότατη πτώση του από το φουσκωτό παιχνίδι στο έδαφος και να υποστεί ο τελευταίος συνεπεία της πτώσεώς του σωματική κάκωση, ήτοι κρανιοεγκεφαλική κάκωση, διάσειση και ενδοκρανιακό τραυματισμό με τραυματική υποσκληρίδια αιμορραγία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα