whatsapp
Πώς μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο των μηνυμάτων του WhatsApp, χωρίς να ανοίξετε την εφαρμογή

Πολλές είναι οι φορές που δεν θέλουμε να ανοίξουμε μηνύματα, αλλά επιθυμούμε να δούμε το περιεχόμενο. Έτσι, ένα τέχνασμα για την εφαρμογή του WhatsApp, μας δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Το WhatsApp ενημερώνει τους χρήστες όταν ένα μήνυμα έχει ανοιχτεί και διαβαστεί, αν και αυτή η λειτουργία μπορεί να απενεργοποιηθεί, κάτι τέτοιο συνεπάγεται μια σειρά από μειονεκτήματα, αναφέρει ο Independent.

Ορισμένα μηνύματα, όμως σύμφωνα με τον Independent, μπορούν να διαβαστούν κι από την ειδοποίησή τους, έτσι ώστε να είναι δυνατόν να γνωρίζετε τι περιέχει το εκάστοτε μήνυμα χωρίς να ανοίξετε την εφαρμογή και να ενεργοποιήσετε τις ενδείξεις ανάγνωσης. Ωστόσο, αν ένα μήνυμα είναι πολύ μεγάλο, δεν θα χωράει ολόκληρο στην ειδοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να δείτε πλήρως τι περιέχει.

Τι να κάνετε

Αν επιλέξετε αυτό το τέχνασμα απαιτείται να προσθέσετε το widget του WhatsApp στην αρχική σας οθόνη, το οποίο στη συνέχεια θα εμφανίζει τα μηνύματα χωρίς να ανοίξετε πραγματικά την εφαρμογή. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε παρατεταμένα στην οθόνη, επιλέξτε «widgets» από το μενού και κατόπιν επιλέξτε το widget «4 x 1» WhatsApp.

Όταν αυτό τοποθετηθεί στην αρχική οθόνη, θα εμφανίσει μια λίστα με τα πρόσφατα μηνύματα, με περισσότερο κείμενο. Διαβάζοντας τα μηνύματα με αυτόν τον τρόπο δεν καταγράφονται ως «διαβασμένα» μέσα στην εφαρμογή, αποφεύγοντας αυτά τα δυνητικά άβολα μπλε «τικ».

Το τέχνασμα λειτουργεί μόνο σε Android και δεν είναι διαθέσιμο στο iPhone. Ενώ το iOS επιτρέπει στις εφαρμογές να κάνουν widgets με παρόμοιο τρόπο, το WhatsApp δεν προσφέρει κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, είναι δυνατό να δείτε περισσότερα από ένα μήνυμα από ό,τι στην προεπισκόπηση ειδοποίησης στο iOS. Πατώντας παρατεταμένα μια ειδοποίηση θα την ανοίξετε σε μια προβολή «peek», η οποία μπορεί να εμφανίσει περισσότερο από το κείμενο του μηνύματος, καθώς και εικόνες.

Και τόσο στο Android όσο και στο iOS, είναι φυσικά δυνατό να απενεργοποιήσετε αυτές τις αποδείξεις ανάγνωσης, ώστε να μην εμφανίζονται καθόλου τα μπλε «τικ». Κάνετε κλικ στο μενού και επιλέγετε την επιλογή «απόρρητο», κι έτσι μπορούν να απενεργοποιηθούν.

Ωστόσο, αυτό δεν λειτουργεί στις ομαδικές συνομιλίες ή στα φωνητικά μηνύματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα