vroxi_kakokairia_kataigida_kairos
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Καιρός: Στους 18 βαθμούς το θερμόμετρο σήμερα στην Αττική

Προς το ανατολικό Αιγαίο απομακρύνεται η κακοκαιρία που απασχόλησε τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα.

Την εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας θα έχουμε δύο κύματα κακοκαιρίας, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Το ένα θα μας απασχολήσει αύριο Τρίτη 7/3 και μέχρι την Τετάρτη, στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και θα χαλάσει ξανά την Παρασκευή 10/3.

Σήμερα Δευτέρα 6/3 προς τα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα είναι άστατος και θα σημειωθούν ανά διαστήματα βροχές, ενώ ήδη έχει καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, οι άνεμοι στα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι στους 16-18 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία το πρωί στους 5-6 βαθμούς, ενώ αργά το μεσημέρι το θερμόμετρο θα φτάσει τους 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια και προς το απόγευμα συννεφιές. Ο υδράργυρος στους 16 βαθμούς.

 

Η πρόγνωση καιρού από το Meteo

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, καθώς και άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στα νότια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά από το μεσημέρι και θα περιοριστούν στα ορεινά των δυτικών ηπειρωτικών, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε τμήματα της Πίνδου άνω των 1400 μέτρων. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 16, στη Θεσσαλία από 4 έως 18, στην Ήπειρο από 1 έως 16, στη Στερεά από 5 έως 19, στην Πελοπόννησο από 7 έως 18 στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 16, στις Κυκλάδες από 9 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 16 και στην Κρήτη από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από απόγευμα θα γίνουν νότιοι ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές και από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ