νοσοκομείο
«Η ουσία είναι ότι δεν μπορεί ένα νοσοκομείο να λειτουργεί με έναν φαρμακοποιό»

Εγκατάλειψη βιώνει το νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά και οι ασθενείς του. Το ένα από τα δύο αντικαρκινικά νοσοκομεία, που υπάρχουν στην χώρα, έχει μείνει με έναν μόνο νοσοκομειακό φαρμακοποιό, ο οποίος αρρώστησε με Covid. Σαν συνέπεια, το φαρμακείο να κλείσει και μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρεθούν χωρίς χημειοθεραπείας 120 ογκολογικοί ασθενείς.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του iatropedia.gr, πέρα από την αναβολή των χημειοθεραπείων, και σε κάποιες κλινικές του νοσοκομείου εξαντλούνται τα αποθέματα φαρμάκων, καθώς το φαρμακείο είναι κοινό τόσο για το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας όσο και για το υπόλοιπο νοσοκομείο.

«Υποτίθεται ότι το κάθε τμήμα του Νοσοκομείου έχει ένα στοκ. Μέχρι να επιστρέψει ο ασθενής φαρμακοποιός, όμως, ή να βρεθεί άλλος φαρμακοποιός με απόσπαση για να ανοίξει το φαρμακείο, θα έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα. Εμάς τα πιο σύνθετα και τα πιο βαριά φάρμακα, π.χ. αντιβιοτικά και ειδικά φάρμακα που χρησιμοποιούμε για να ενισχύσουμε τους ασθενείς μας δεν μπορεί να μας τα στείλει κανείς, πέρα από το στοκ που έχει το κάθε τμήμα και αυτό πλέον εξαντλείται. Οι παθολόγοι – ογκολόγοι υποστηρίζουν ότι κινδυνεύουν άνθρωποι», εξηγεί εργαζόμενος στο «Μεταξά».

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο «Μεταξά» ενώ πριν πολλά χρόνια υπηρετούσαν πέντε φαρμακοποιοί, έχει φτάσει να υπηρετεί μόνο ένας αφού όσοι συνταξιοδοτούνται και αποχωρούν δεν αντικαθίστανται. Πρόσφατα μάλιστα είχε βρεθεί με απόσπαση στο «Μεταξά» από το Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, ένας ακόμη φαρμακοποιός. Όμως, η απόσπαση του ανακλήθηκε, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην αρχική του θέση.

«Η ουσία είναι ότι δεν μπορεί ένα νοσοκομείο να λειτουργεί με έναν φαρμακοποιό» λέει ο εργαζόμενος του νοσοκομείου «Μεταξά» και εξηγεί: «Είχαμε πέντε, έμειναν τέσσερις, έγιναν τρεις, μετά δύο και πλέον μείναμε με τον εξής έναν. Και ψάχνουμε να βρούμε από τα γύρω-γύρω νοσοκομεία κανέναν άλλο να μας έρθει για δύο τρεις μήνες να τον βοηθήσει. Δεν μπορεί να φύγει ούτε με άδεια ο άνθρωπος».

Έτσι, το «Μεταξά» έχει γίνει πλέον «σκιά του εαυτού του», σύμφωνα με τον υγειονομικό, ο οποίος καταγγέλλει ακόμη ότι το νοσοκομείο έχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, καθώς και ότι λειτουργεί στο 50% των χειρουργικών αιθουσών «σαν να είμαστε ακόμη στο μέσον του Covid».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανατρεπτικη συμμαχια
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να...
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»