Ρατσιστής εκπαιδευτικός στο Τέξας
Σε «διαθεσιμότητα» δάσκαλος που είπε στους μαθητές του ότι θεωρεί τη φυλή του ανώτερη

Εκπαιδευτικός γυμνασίου στο Τέξας των ΗΠΑ τέθηκε σε αναγκαστική αργία, καθώς είπε στους μαθητές του ότι ιδεολογικά ανήκει στον εθνοκεντρισμό και πως «θεωρεί την φυλή του ανώτερη».

Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, η εξοργιστική δήλωση του εκπαιδευτικού έγινε στη διάρκεια του μαθήματος στο Γυμνάσιο Bohls στην πόλη Πφλάγκερβιλ και οι μαθητές αντέδρασαν.

Κάποιοι από τους μαθητές έσπευσαν να καταγράψουν με την κάμερα του κινητού τους την… διδασκαλία του εκπαιδευτικού. Στο βίντεο, ο δάσκαλος ακούγεται να λέει «βαθιά μέσα μου, βλέπω τον κόσμο εθνοκεντρικά, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρώ τη φυλή μου ως την ανώτερη». «Άρα οι λευκοί είναι καλύτεροι απ' όλους;» ρωτάει ένας μαθητής. «Άφησέ με να ολοκληρώσω. Νομίζω ότι όλοι σκέφτονται έτσι, απλώς δεν είναι αρκετά ειλικρινείς για να το παραδεχτούν» απάντησε.

«Εγώ δεν είμαι ρατσιστής, συμπαθώ όλους τους ανθρώπους», είπε ένας άλλος μαθητής. «Είπα εγώ ότι δεν τους συμπαθώ;» απάντησε ο δάσκαλος.

Όταν ένας μαθητής ρώτησε τον εκπαιδευτικό αν παραδέχεται ότι είναι ρατσιστής, εκείνος είπε ότι θεωρεί πως όλοι οι άνθρωποι είναι ρατσιστές σε αυτό το επίπεδο και ότι ο ίδιος προσπαθεί να είναι ειλικρινής.

«Για ένα διάστημα σας σεβόμουν, αλλά τώρα...» υπογράμμισε ένας μαθητής, με τον φίλο του να σπεύδει να συμφωνήσει ότι τα λεγόμενα του καθηγητή χάλασαν την εικόνα που είχαν για εκείνον.

Το βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο οι μαθητές έγινε viral και το κοινοποίησαν πολλοί χρήστες, συμπεριλαμβανομένου του μουσικού παραγωγού Southside, ο γιος του οποίου ήταν στην τάξη.

«Αυτή η μ@@κια είναι θλιβερή, συμβαίνει στο Όστιν του Τέξας. Με πονάει που το βλέπω, έχω χάσει τα λόγια μου από την οργή μου αλλά θα υποστηρίξω το παιδί μου και τα άλλα μαύρα και ισπανόφωνα παιδιά σε αυτό το βίντεο» είπε ο Southside στην ανάρτησή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ergastirioereuna-thumb-large.jpg
Τα κορίτσια που γεννιούνται από μητέρες με παχυσαρκία κινδυνεύουν να αποκτήσουν το ίδιο υψηλό σωματικό λίπος
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα κορίτσια είχαν παρόμοιο δείκτη μάζας σώματος και λίπος με τις μητέρες τους, αλλά δεν βρήκαν την ίδια σχέση των...
Τα κορίτσια που γεννιούνται από μητέρες με παχυσαρκία κινδυνεύουν να αποκτήσουν το ίδιο υψηλό σωματικό λίπος