zitsa_kakopoiisi_gaidouriou
Παύεται από τα καθήκοντα ο αντιδήμαρχος για την κακοποίηση του γαϊδουριού

Τέλος από τα καθήκοντά του για τον αντιδήμαρχο Ζίτσας έως ότου αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θλιβερό περιστατικό με την κακοποίηση του γαϊδάρου αποφάσισε ο δήμος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε ζητήσει την άμεση παύση του αντιδημάρχου.

Όπως επεσήμανε ο Δήμος στην ανακοίνωσή του, δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων.

Ο Δήμος Ζίτσας λίγα λεπτά αργότερα ανακοίνωσε ότι ο συγκεκριμένος παύεται από τα καθήκοντά του μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναλυτικά αναφέρεται:

«Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση κα θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών».

dimos_zitsas

Ελεύθερος ο αντιδήμαρχος Ζίτσας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αντιδήμαρχος Ζίτσας μετά την απολογία του για την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης του γαϊδάρου.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 15 του μηνός και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του αντιδημάρχου, Δημήτρης Δήμος, έδωσε διαφορετική εκδοχή της υπόθεσης.

Ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, ο κατηγορούμενος το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

«Η θέση του εντολέως μου είναι ότι το ζώο αυτό είχε δεχθεί επίθεση από λύκο. Τραυματίστηκε στο στέρνο του, το ανέβασε στην καρότσα του αυτοκινήτου του να πάει να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Στην πορεία άγνωστο για ποιο λόγο (…) και χωρίς να το αντιληφθεί προφανώς, το πόδι του ζώου έπεσε στην άσφαλτο, κρατώντας η τριχιά εντός της καρότσας το υπόλοιπο. Σύρθηκε για πόσα μέτρα σύρθηκε και εν συνεχεία όταν έπεσε όλο το ζώο το αντιλήφθηκε ο φερόμενος δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα», είπε ο κ. Δημήτρης Δήμος.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι οι πλατφόρμες στο διαδίκτυο έχουν κατακλυστεί από μηνύματα εκβιαστικά και απειλητικά σε βάρος του αντιδημάρχου και πως όπως και σε άλλες περιπτώσεις, «δικάζεται και καταδικάζεται ερήμην».

Ανέφερε ακόμη ότι ο 63χρονος αντιδήμαρχος, δεν μπορεί να ξύπνησε μια μέρα και να είπε «ας σύρω ένα γάιδαρο μέσα στο χωριό να με δούνε όλοι» και πως την εκδοχή ατύχημα, δεν την διερεύνησε κανείς.

Το χρονικό

Αναστατώθηκε ένα ολόκληρο χωριό στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων, στα Ιωάννινα καθώς οι κάτοικοι έγιναν μάρτυρες σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Οδηγός αγροτικού αυτοκινήτου έσερνε για πολλά μέτρα έναν γάιδαρο

Το θέαμα ήταν σοκαριστικό. Ο ίδιος υποστήριξε στους συγχωριανούς του, ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι το άτυχο γαϊδούρι σέρνονταν στο οδόστρωμα και αμέσως ,σύμφωνα με μαρτυρίες σήκωσε το τραυματισμένο ζώο, το έβαλε στην καρότσα και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με οπτικό υλικό που ανήρτησαν οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι σταμάτησαν την πράξη του, ο οδηγός του αγροτικού είχε δέσει από την καρότσα του φορτηγού του ένα γαϊδούρι και το έσερνε στο δρόμο.

Το ζώο ταλαιπωρημένο και με πληγές έμεινε για λίγη ώρα στην άκρη του δρόμου και στη συνέχεια φαίνεται ότι ο ίδιος το απομάκρυνε. Ο δρόμος του χωριού γέμισε αίματα και όταν κάτοικοι έσπευσαν να τον σταματήσουν και να τον επιπλήξουν ο ίδιος ισχυριζόταν ότι δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Στο χωριό επικράτησε αναστάτωση, κλήθηκε η Αστυνομία και φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ ο ίδιος έχει εξαφανιστεί και αναζητείται από την Αστυνομία.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το φιλοζωικό σωματείο Ιωαννίνων Κι.Δι.Ζω. μέλη του οποίου βρέθηκαν στο Γραμμένο, «ψάχναμε το δύστυχο ζώο για ώρες μήπως και σταθεί δυνατό να το σώσουμε.. Αντ΄αυτού βρήκαμε σπλάχνα από μεγάλο ζώο στην καρότσα του αγροτικού οχήματος να κατασπαράσσονται από πολλά εξαθλιωμένα σκυλιά έξω από τον στάβλο του».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά