COSCO apergia
twitter/pamehellas
Χιλιάδες εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές στο γλέντι αλληλεγγύης πού έχει στηθεί στις προβλήτες II και III της COSCO

Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ των λιμενεργατών που εργάζονται στις προβλήτες II και III της COSCO στον Πειραιά και που από την Πέμπτη βρίσκονται σε απεργία για να διεκδικήσουν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, βαρέα ένσημα, τις νόμιμες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, για εργασία τα Σαββατοκύριακα και αργίες  καθώς και μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας.

Άλλωστε την έλλειψη των τελευταίων την έχουν πληρώσει ακριβά με τη ζωή του συναδέλφου τους Δημήτρη Δαγκλή που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα στις προβλήτες II και III της COSCO τον Οκτώβρη του 2021 αλλά και με τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου τους Τάκη Πέτα που τα ξημερώματα της Πέμπτης έπεσε από ύψος 12 μέτρων.

Αυτή ήταν  και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ανάγκασε τους εργαζόμενους να πουν το «Ως εδώ», όπως βγαίνει από την έντονη αγανάκτηση που εκφράζουν στις καθημερινές γενικές Συνελεύσεις που διεξάγονται από το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ. 

Πρόεδρος ΕΝΕΔΕΠ: Κατήγγειλε το όργιο τρομοκρατίας χθες στο λιμάνι

Τους χιλιάδες εργαζόμενους από όλους τους κλάδους από κάθε γειτονιά της Αττικής, που συνεχώς καταφθάνουν στις προβλήτες της COSCO, και συνεχίζουν ακόμη και τώρα να έρχονται για να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών λιμενεργατών, χαιρέτησε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ.

«Αυτή η μαζική παρουσία, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μας δίνει δύναμη, μας εμψυχώνει για να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τη μάχη που δίνουμε για ικανοποιητική ΣΣΕ, για μέτρα προστασίας στους χώρους, για να γυρνάμε σώοι στο σπίτι μας», τόνισε. 

Ο Μ. Μπεκρής έκανε λόγο για όργιο τρομοκρατίας που εκτυλίχθηκε χθες στο λιμάνι κατά των απεργών. Σημείωσε ότι οι δυνάμεις καταστολής, με εντολή της κυβέρνησης λειτούργησαν ως μπράβοι για λογαριασμό της COSCO και των εφοπλιστών, κατά εργατών που δίνουν τη μάχη για καλύτερα μεροκάματα, για καλύτερη ζωή.

Τόνισε πως ότι και να κάνουν, η μάχη θα είναι νικηφόρα και θα αποτελεί φάρο για την κλιμάκωση της πάλης, για κάθε χώρο δουλειάς, σε όλους τους εργαζόμενους, παντού. Για να κλιμακώσουν τους αγώνες για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

«Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες μέρες θα ξανασμίξουμε», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως οι εργαζόμενοι της COSCO αισθάνονται περήφανοι που μετά από 12 χρόνια γιορτάζει η εργατική τάξη την εργατική Πρωτομαγιά εδώ στις προβλήτες της COSCO.

«Όλοι για έναν και ένας για όλους», είπε, για να καταχειροκροτηθεί και να αντηχήσει σε όλο το λιμάνι το σύνθημα:«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Στο πλευρό τους και οι μαθητές 

Μαθητές του Πειραιά μέσω της Συντονιστικής τους Επιτροπής ενίσχυσαν και αυτοί το απεργιακό ταμείο του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, γιατί όπως είπαν «μας δίνετε το καλύτερο μάθημα» ενώ φοιτητές ενίσχυσαν μαζί με εργαζόμενους τον αγώνα των λιμενεργατών.

«Για τους εργάτες της COSCO». Εκεί επέλεξε να αφιερώσει η Νατάσα Μποφίλιου το τραγούδι «Τίποτα δεν πάει χαμένο» σε μουσική Μάνου Λοϊζου και στίχους Μανώλη Ρασούλη σε συναυλία της δίνοντας το στίγμα. 

Ταυτόχρονα μηνύματα από τους πυρόπληκτους στην Βόρεια Εύβοια, νέους στρατευμένους καταφθάνουν.

Ξεχωριστή στιγμή στο γλέντι αλληλεγγύης που στήθηκε στις προβλήτες II και III της COSCO ήταν η στιγμή που έφτασαν οι ντελιβεράδες της "e-food".

«Κρατάτε γερά» το μήνυμα που στέλνουν φορείς από όλη την Ελλάδα μαζί και σύλλογοι εκπαιδευτικών. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ
Η ανακοίνωση της 105ης Συνόδου πρυτάνεων: Αναγκαία η αύξηση του προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων και η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης
Η Σύνοδος συζήτησε επιπλέον διεξοδικά ζητήματα, που απασχολούν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα θέματα έρευνας και καινοτομίας,...
Η ανακοίνωση της 105ης Συνόδου πρυτάνεων: Αναγκαία η αύξηση του προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων και η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης
κακοκαιριαα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Σε ποιες περιοχές, σήμερα Σάββατο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες